Hírpéntek: Google, HTC-mosdatás, az LG megöli Optimust és még sokan mások

2013.07.19. 09:41 Hrobert

Itt a nyár, (majdnem) mindenki a Balatonban - vagy valami vízben legalábbis - pancsol, de kedvenc robotjaink háza táján nem áll meg az élet, és hát a a gép előtt szolizó geekeknek is kell egy kis kikapcsolódás, összedobtunk hát egy kis hírcsokrot a hét történéseiből, pletykáiból.

sundar-pichai.jpg
Fenti kép nem az említett geekek szemléletes példája (dehogynem), hanem Sundar Pichai, az Android és Chrome projektek vezetője, aki most leginkább abból a szempontból érdekes, hogy jövő héten ő lesz a házigazdája a Google által meghirdetett eseménynek San Franciscoban. Egész pontosan július 24-én kerül sor az egyelőre meg nem nevezett témájú találkozóra, de Pichai személye, és az időzítés miatt valószínű, hogy köze lesz az Androidhoz (minek nincs manapság). Valószínűsíthető, hogy meglátjuk hivatalosan a Nexus 7-et, ezzel együtt talán az Android 4.3 is napvilágot lát, ezek megjelenésére már rágóta várunk, ugyanakkor külföldi oldalak nem tartják esélyesnek egy Motorola készülék premierjét, mondván a Google igyekszik hangsúlyozni, hogy előbbit külön egységként kezelik.

A hajtás után további csemegék megtudhatjuk mivel takarózik újabban a HTC, miért nem lesz mégsem Optimus G2, és egy örömteli hír a "sci-fi" szerelmeseinek.

Nem emlékszem megírtuk-e de a HTC múlt héten megint rúgott egyet a fogyatkozó rajongóiba, mikor kijelentették, hogy nem frissítik tovább a One S-t. Nem lesz tehát - hivatalos - 4.2 és Sense 5 a készülékre, és persze amekkora ászok a kommunikációban, megint vártak egy hetet, mire valamilyen válasszal szolgáltak a "Miért????!!!" kérdésre.

htcone-s.png

Ügyesen kivágták magukat megint, sikerült az egészet a Qualcommra kenni, ugyanis a One S két variánsban került kiadásra, hozzánk és a világ szerencsésebb részeire Snapdragon S4-el, a többi országba viszont S3 chipkészlettel érkezett. Ezzel nem is volt gond eddig, most azonban rájött a HTC, hogy a Qualcomm nem biztosít többé kritikus frissítéseket ezekhez a generációs chipsetekhez, nekik pedig túl sok meló és pénz lenne külön optimalizálni a drivereket az új Androidra, így aztán kénytelenek voltak meghúzni a ravaszt. A kérdés az, hogy erre miért nem gondoltak, mikor egy éve kiadták a telefont?

HTC-One-Mini-Official.jpg

Ha már HTC, megjelent a régóta pletykált One Mini, ahogy eddig is tudtuk nem olyan mini, és ahogy arra számítottunk, nem is olcsó. 4,3 colos, 720 p-s HD kijelző, 1,4 Ghz-es Snapdragon 400 processzor 1GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel, valamint 1800 mAh-s akkumulátor jellemzik az újdonságot. A dizájnról már pontos képet kaptunk, ez pontosan be is igazolódott, ugyanaz a dizájn nagyjából, mint a nagy testvérnél, egyedül a körbefutó műanyag keret különbözteti meg az avatatlan szem számára. Megtalálható persze benne minden idei HTC újdonság, az Ultrapixel kamerától a BoomSound-ig, de a legszebb mégis az ára: 449 dollár=449 euró= kb 134 ezer jó magyar forint. És erre még rájönnek a magyar adók. Enough said.

LG-Optimus-G2.jpg
Hajózzunk át Tajvanról Koreába, az LG bejelentette, hogy nem lesz Optimus G2. No nem a készüléket magát vonták vissza, csupán az "Optimus" nevet nyugdíjazzák, simán csak G2 lesz az új csúcsmodell típusneve. Ugyanígy a Vu elől is eltűnik az előnév, ami előrevetíti, hogy lesz újabb Vu. Egyelőre úgy hírlik, hogy csak az a két termékcsalád neve rövidül, tehát az L sorozat megtartja az eddigi elnevezést. Fura döntés ez a gyártótól, mivel minden nagyobb konkurensnek van egy fantázianeve az egyes platformokkal futó okostelefonokra, egyedül a HTC nem volt konzisztens ebből a szempontból, de úgy tűnik ők inkább a prémium és alsó kategóriás készülékeiket különböztetik meg így ezentúl.

Kicsit lazább vizekre evezve, a tengerentúlon, pontosabban San Diegoban a Comic Con nemzetközi nerd-kiállítás. Sokan emlékezhetnek egy bizonyos Joss Whedon - aki azóta olyan jelentéktelen filmmel futott be, mint az Avengers - egykori fan-kedvenc sorozatára, a Firefly-ra (magyarul Szentjánosbogár...). Aki ismeri, annak felesleges magyarázni, aki nem, az jobb, ha rögtön megnézi, tipikusan azon sorozatok egyike, amelyek korai kaszálásuk ellenére váltak kultsorozattá. Az idei Comic Conon bejelentették, hogy 2014-ben egy multiplatform Firefly Online rpg játék érkezik, amelyben magunk bújhatunk egy kalandor hajó kapitányának bőrébe, legénységet toborozhatunk, és egy teljesen testreszabható hajót hozhatunk létre. A játék jövőre lesz elérhető az alkalmazásboltokban, de már lehet regisztrálni a honlapon, alant pedig egy kis teaser videó.


Címkék: hírek frissítés játék lg htc android nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr625414408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása