Hétvégi játékajánló : Strikefleet Omega

2013.07.26. 15:41 Gabking

A most közeledő kánikula miatt kiadták a vörös riasztást. Ebben e helyzetben nem is lehetne jobb szórakozást találni, mint az űr abszolúte nulla fokos környezetében csillagrendszereket meghódítani. Ebben lesz segítségünkre a Strikefleet Omega. Ha címkét szeretnénk rá erőltetni, akkor TD-nek gondolhatnánk, hiszen a hullámokban előretörő ellenség támadásai ellen kell védekeznünk, és minden sikeresen megnyert pályával közelebb jutni a végső győzelemhez, mégis az Arcade és Akció kategóriában található meg. 

harebrained-schemes-and-wave-unleash-strikefleet-omega-onto-android_nahsa_0.jpg

A játék igen jó értékelést kapott a play store-on, és a most kissé vitatott félig ingyenes, de bizonyos előnyökért fizetős megoldást képviseli. (Jelenleg a 19-es szinten tartok, négy nap játékkal, úgy, hogy még nem kellett elgondolkoznom sem azon, hogy igazi pénzt áldozok a játékban előnyt biztosító dolgokra, szóval elég korrektül megtalálták az egyensúlyt a készítők.) 

strikefleetOmega.png

A játékmenet egyszerű, de kellően szórakoztató, minden egységnek megvan az ellenszere, és a gyengesége. Szerepet kap benne a nyersanyag gyűjtése, hiszen ebből tudunk több hajót a csatatérre irányítani, és a taktikázás is, mivel nem mindegy, hogy a megszerzett pontjainkat milyen hajóosztályok megvásárlására, vagy fejlesztésére költjük. A játékon belül maximalizálva van az egyszerre a pályán lehető űrhajók száma, de ezeket a küldetések közben szabadon (a nyersanyagok terhére) variálhatjuk. Pozitív meglepetés, hogy a story mód mellé kaptunk egy olyan lehetőséget, amiben csak a támadó hullámok ellene kell harcolni, nincs vége, csak ha meghaltunk. 

strikefleetOmegaShipyard.jpg

A legjobb védekezés a támadás


Ahogy Napóleon is felismerte, a legjobb védekezés a támadás, így ahogy egyre beljebb hatolunk az ellenséges galaxisban, és sorra foglaljuk el a rendszereket, védekezve kell felőrölni a hullámokban támadókat, akik persze mindent felvonultatnak ellenünk. A játékmenet kettős, a vadászokat, bombázókat szállító anyahajóknál csak a kötelékeknek adhatjuk meg a járőrözési vektort, amin belül minden felbukkanó ellenséget megtámadnak, míg a tüzérségi hajókkal nagy hatótávolságra tüzelhetünk. Érdemes a nyersanyaggyűjtő hajók védelmére is gondolni, egy-egy vadászkötelékkel, de a nagy meglepetést az ellenséges csatahajók jelentik, akik ellen kombinálva kell bevetni minden egységünket.


A játékon belül minden rendszert három szinten teljesíthetünk, ezektől a szintektől függ az előrehaladásunk, és a fejlesztésre összegyűjthető csillagok száma. Adhatunk extra képességeket a csapásmérő flottánkhoz, az elsőt minden küldetésben „ingyen”, viszont az extra pontok már a fizetős kreditből mennének.

Látványos, jól felépített játék, ami kellő hangulatot, és szórakozást nyújt.

Get it on Google Play


Címkék: játék android alkalmazások tablet android market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr475427716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása