[Keleti Oldal] A rendelés

2013.08.07. 10:00 ][-][alo

Korábbi Felhívásunkat követően a [Keleti Oldal] rovatunkban leközlünk egy-egy hozzánk beküldött, vagy általunk felkutatott készüléktesztet. 

Mindezt tesszük azért, hogy rávilágítsunk, nem csak a Nagy Gyártók Agyonreklámozott Termékei vannak jelen a piacon. A dzsunka technológián túl már megjelentek azok a távol-keleti készülékek, melyek a magyarok pénztárcájához sokkal közelebb állnak. A megfelelő ár-érték aránnyal bíró eszközökről szívesen olvasnak az emberek, nem is beszélve azokról a készülékekről, melyekre tesztelőjük rásüti a "Távozz tőlem sántán!" billogot. 

Várjuk észrevételeiteket, valamint a további teszteket: androlib.blog.hu {kukac} gmail.com címre.

Rovatunk korábbi cikkei: Jiayu G , Onda V712 , Newman N2

Többen kérdeztétek, hogyan is lehet hozzájutni a rovatban közölt eszközökhöz? Egy-egy készülék felbukkan a hazai GSM boltok polcain is, de általánosságban elmondható, hogy ezek a telefonok, táblagépek távol-keleti honlapokról kerültek beszerzésre. 

A rendelés rejtelmeibe próbál bevezetni lelkes olvasónk Zol, aki már nem először rendelt külföldi honlapokról. Kérdéseiteket várjuk a hozzászólásoknál!

vasarlaskeletioldal.jpg

Magamról csak annyit, hogy régóta telefonmániás vagyok, de csak egy évvel ezelőtt fordult a figyelmem a kínai telefonok felé. Előtte is nézegettem őket, de az úri hóbort, illetve a róluk halott rossz tapasztalatok miatt sohasem mertem rendelni.

Aztán 2012 elején rátaláltam Zopo ZP100 telefonra, ami a paraméterei és a (hülye neve :) ) alapján már felkeltette az érdeklődésemet. Féltem, mert soha nem rendeltem még Kínából, ezért a pénzem sorsától kezdve, a szállításon át a termék minőségéig mindentől tartottam.
Remélem a tapasztalataim segítenek másoknak is eligazodni a témában!

Webshopok általánosságban

Nehéz megtalálni a számunkra megfelelő webshopot a gombamód szaporodó amerikainak, európainak és egyéb nyugati oldalnak „álcázott” kínai oldalak között. Azt azért érdemes tudni, hiába az USA-ban vagy Magyarországon üzemeltetik is az adott oldalt, az esetek többségében nagy valószínűséggel kínai cégek, vagy személyek állnak a háttérben.

Ezt azért jó tudni, mert az ember egyből megérti az első blikkre furcsának tűnő, nyugatitól teljesen eltérő értékesítési kultúrát. Ezek legfontosabb sajátosságai:

Logikátlan az oldalak felépítése, régimódi a szűrés a keresés. pl.: Okostelefon alatt külön feltüntetik az érintőképernyős kategóriát, illetve az Androidos telefonokat, holott csak ilyeneket árulnak okostelefonok közül. Szűrésnél Android, Wifi, GPS feltételek vannak megadva, ami szintén mindegyikben van. Ez 5 éve biztos hasznos volt, ma már nem. Cserébe viszont nem mindegyiket látják el a megfelelő tag-gel, ezért az Androidos telefonokból van 250, a Wifi-sből csak 8.

A keleti mentalitást tükröző, kevésbé kifinomult, de annál nyomulósabb marketing, ami kicsit vicces, de sokszor megvezető. Ezekkel a módszerekkel a józsefvárosi piacon is gyakran találkozhatunk pl.: anno mikor még menő volt, dual core-nak hívták a MT6516 chipset-et, aminek a második "magja" a rádiókommunikációért volt felelős, azaz semmilyen többletteljesítményt nem adott a használathoz. Aztán az erősebb chipeknél repkedtek a HD, meg Full HD logók, de azt nem lehetett belőle eldönteni, hogy a videólejátszási képességükre, a kamera teljesítményére, vagy a kijelző felbontására gondolnak. Mostanság láttam a Retina screen-t jelzőt több telefonnál is. Persze nem sok közük van az Apple-éhez.
Külön kategóriát képeznek a légből kapott információkra épülő termékek oldala. Például: a telefonról épphogy kijött egy hivatalosnak tűnő sajtóközlemény, már ott szerepel az oldalon, elhúzván a mézesmadzagot a vevő előtt. Persze "out of stock - Jelenleg nincs raktáron" még vagy 2 hónapig. Ennek megfelelően a termékleírás is jelentős változáson megy át, mire az ténylegesen megjelenik.

A termékek értékelése semmire sem jó. A leendő vevők ott teszik fel a kérdéseiket a készlet állapotáról, a telefonon elérhető nyelvekről, de mindenhol értékelniük is kell a saját hozzászólásukat, így a termékről semmit nem lehet innen megtudni.

Vicces terméknevek dicsőítése: Pl.: Original YaoBao XY8333, Genuine Haipai, BRAND NEW ORIGINAL!!! THL W11 Monkey King, stb.

Kommunikáció: Régebben ha feltettél egy kérdést, akkor a Google Fordító "válaszolt". Ebből adódóan a 3 kérdésből 2-re jött válasz, amiből egy teljesen más volt, mint a kérdés. Hála istennek a helyzet sokat javult, már ha válaszolnak egyáltalán...

Mohóság: Van olyan webshop, ahol a 15 USD-s postai költségre elkérnek 35 USD-t, sőt pénzbe kerül az is, hogy előtelepítve legyenek a telefonra a Google Play-ben ingyen elérhető, 10 mp alatt telepíthető alkalmazások. Itt az is 1-1 USD, hogy ráírják a csomagra hogy gift és a doboza nélkül küldjék, mintha tényleg ajándék volna. Ez talán még hasznos is lehet, pl Olaszországban, ahol nagyon szigorúan veszik a vámot.

Magyar aukciós oldalak: Ezeken is érdemes szétnézni, mert sokan pár ezer forint többletért helyi készletről, 1 év garanciával adják a telefont, és intézik is a garanciális ügyeket a vevő helyett. Itt is figyelni kell az eladók leírásait, mert vannak olyanok, akik úgy hirdetnek, hogy csak ráteszik a hasznukat, de semmi többletet nem nyújtanak. Ugyanúgy kínából jön a telefon, Google Fordítóból másolják be a specifikációkat, aminek az eredménye a "Support to shoot 720P=Támogatást lő 720P" vagy a "Schedule Power on/off=Menetrend be / ki". Aki ennyi energiát és szakértelmet fektet bele, attól nem szívesen vásárolok.

Szerencsére a trükközős, színvonaltalan webshopok kikopóban vannak. Annyian versengenek, hogy végre rájöttek arra, hogy emelni kell a színvonalon és csökkenteni az árakon ahhoz, hogy kiemelkedjenek a tömegből.

Mert ki vásárolna szívesen egy olyan helyről, amin inkább nevetni lehet, mint vásárolni!?

Vásárlás, szállítás, garancia

Én a PayPal - Tracking Number - Posta szentháromság hívője vagyok, amiből még a legmegnyerőbb oldal kedvéért sem engedek. Ennek okai:

Nem adom meg egy ismeretlen weboldalnak a kártyaadataimat.
A PayPal kényelmes, nem kell utalgatni, hanem ha össze van kötve a bankkártyáddal, automatikusan vonja arról, mint egy hagyományos vásárlásnál (elhanyagolható tranzakciós díjért). Probléma esetén a PayPal visszatéríti a vásárlás árát, ha azt a vásárlástól számított 45 napon belül bejelentjük. A visszafizetés feltételeit érdemes elolvasni a PayPal oldalán, mert csak úgy hasra ütésre nem biztos, hogy fizetnek. Célszerű az összes levelet menteni, amiben az eladóval kommunikáltunk.
A PayPal felé jelentés a vevő számára komoly fegyvertény, amivel még a "legcsendesebb" eladót is azonnal szóra lehet bírni.

eBay-es tapasztalatok alapján semmit sem rendelek tracking number nélkül. Népi sport náluk, hogy a relatíve kis értékű tételeket fel sem adják. Ha feladási bizonylatot kérsz, akkor jön a mese, hogy hát kötegelve adta fel, nincs tételesen feltüntetve, stb. Aztán persze, amikor már eltelik 30 nap és még mindig semmi, akkor verni kell az asztalt, mert kifutsz a 45 napos határidőből. Érdekes mód, amikor ezt jelented, ingyen és bérmentve szinte napokon belül jön a tracking number sűrű elnézések közepette. Azért gondolom, hogy ez szándékos, mert velem a véletlennél jóval többször előfordult már.

Általában alap, hogy minden megrendelt terméket 25 USD, vagy olcsóbb címkével látnak el és ajándékként küldik. Ezt azért csinálják, mert vám és ÁFA fizetési kötelezettség nem áll fent, amennyiben a csomag értéke nem éri el a 22 EUR-t (szállítási díj nélkül). Számla híján pedig csak ez, illetve a vevő vámáru nyilatkozaton tett kijelentése alapján tudják elbírálni. (Részletekért ide kattintva, a Posta Magánszemélyek vámkezelésével foglalkozó oldalára juthatsz. Érdemes még tudni, hogy kedvesen bevezettek egy újabb "adót": postai vámügynöki szolgáltatási díjat, ami jelenleg 1200 forintocskát taksál. A "szolgáltatásként" bekérik a csomagban szereplő termék számláját, valamint kiróják rád a vámtehert. A két összegből álló díjat kell lerónod a postásnál, vagy sárga csekken, és máris tied a termék. - szerk.)

Friss hír!!! A legutóbbi rendelésemet a DHL hozza. Ma kaptam tőlük egy levelet, hogy sajnos már nem elég írásban elküldeni a termék árát, hanem mail-ben kérik a PayPal fizetési bizonylatot, amivel elkerülhetetlenné válik a vám és áfa fizetés...

A hagyományos postának vannak előnyei és hátrányai is. Én két dolog miatt preferálom. Az egyik, hogy az esetek döntő többségében az eladó fizeti, a másik, hogy elvégzik helyettem az adminisztrációt. Hátránya, hogy nagyon sokat kell várni a csomagra és a nyomkövető rendszerek sem épp az aktuális állapotot mutatják, hanem egy többé-kevésbé megközelítőt. Előfordult, hogy pontos volt, de olyan is, hogy státusza szerint vámkezelés alatt állt, de már két napja a kezemben volt a telefon.

A futárszolgálatokat kevésbé részesítem előnyben. Ennek okai a telefonok árához képest magas szállítási díj, az adminsztráció és néhány eladó postázási szokása. Hiába gyors a futárszolgálat, van, hogy az eladó csak a vásárlást követő ötödik napon adja át a terméket a futárnak. A vámárú nyilatkozathoz kapcsolódó dokumentumokat ilyenkor nekünk kell kitölteni és aláírva visszaküldeni a futárcégnek. Szerencsére elég rugalmasan működnek. A vásárláskor megadott e-mail címre küldik a dokumentumokat, amiket kitöltök, aláírok, majd scannelve visszaküldöm. Szóval ha épp akció van az oldalon és ingyenes a szállítás, akkor érdemes elgondolkodni rajta.

A garanciát eddig egyszer kellett volna érvényesítenem. Alaphangon az eladó egy videót kért a hibáról, utána azt írta, hogy vagy javíttassam meg itthon számlával, vagy küldjem vissza neki. Egyelőre nem tudom mi lehet a jó megoldás, mert itthon nem tudom hol javítanak ilyet, pláne számlával. Az is kérdés, hogy mennyit és milyen formában áll belőle. A visszaküldésre három opció van: Csak készülék ajánlott levélként, elsőbbségi tértivel, kb. 1300 forintért, ami vagy odaér, vagy nem. Postacsomag vagy futár kb. 6000 forintért, ami alapból bukó, mert nem térítik meg, max küldenek egy műbőr tokot ajándéknak 1,5 USD értékben. Költeni tehát így-is úgy-is kell rá. Kérdés, hogy ebből mennyit látunk viszont.

Kínai telefon hírek, tippek: www.gizchina.com

Megbízható webshopok, ahonnan már többször rendeltem és semmi gond nem volt:
www.geekbuying.com
www.pandawill.com
www.tinydeal.com
www.etotalk.com
www.fulcrumall.com


Pár szó az általam rendelt telefonokról

Az elmúlt 1 évben jó pár kínai "belpiacos" (kevésbé ismert, mint a Huawei, ZTE, Lenovo, Alcatel\TCL) telefon fordult meg nálam hosszabb-rövidebb időre. Úgy gondolom ennyiből már összeáll egy egységesnek mondható kép ezekről a készülékekről.

Általánosságban elmondható, hogy meglepően jó kis telefonok ezek. Persze vannak hibáik, amik zavaróak lehetnek, de ezek nagy részét lehet szoftveresen javítani. Mondom ezt úgy, hogy egy Samsung Galaxy S2-vel csöppentem bele a kínai telefonok világába, így az elvárásaim is magasabbak voltak, mint annak aki mondjuk egy 600Mhz-es csigával kezdte Androidos pályafutását. Inkább itt is a felsorolnám az előnyöket és hátrányokat, mert könnyebben áttekinthető.

Előnyök:

- 2 SIM
- Egy 4 magos kínai telefon már megvehető kb 35.000 forintért, amiért itthon még mindig az alsó kategóriás telefonok mozognak.
- Sebességük már az első MT6575 esetében is kiváló volt a paramétereihez képest. Az újabbak pedig (nem agyonpakolva 100000 alkalmazással!) akadás mentesen működnek.
- Sok esetben a készülékek design-ja, gyártási minősége simán felveszi a versenyt a nevesebb gyártókéival.
- A strapabíróságot csak a Zopo ZP100 esetén sikerült tesztelnem. Tok nélkül az ölemből ugrott a betonra, átvészelt a zsebemben pár eseménydús éjszakát, de pár karcoláson kívül semmi baja. Pár hónapja egy 3 és egy 5 éves kisfiú nyúzza, és még mindig kiválóan végzi a dolgát.
- A régi kínai telefonokhoz képest az akkumulátorok jól teljesítenek 2 SIM-mel is. Az időtállóságuk viszont kérdéses.
- Hivatalos ROM-ok is már a legújabb Android verziók közül kerülnek ki, a frissítés is egyszerű
- Az egyedi főzött ROM-ok száma rohamosan nő, ami köszönhető az egységes technológiának. Saját ROM-ot készíteni, magyar nyelvet rátenni sem nagy mutatvány.
- Kamera minőség jó, az újabb típusokban a macro, sorozatfelvétel, panoráma mód kiválóan működik.
- A telefonok a szokásos tartozékokon kívül (leírás,usb kábel, töltő, headset) szinte minden esetben kijelzővédő fóliával érkeznek, sokszor tokkal is
- Újabb készülékekben jó minőségű kijelzők

Hátrányok:

- Garancia érvényesítése macerás, külföldi rendelés esetén mindenképp költeni kell rá. A garancia időtartama ritkán több mint 6 hónap, de van ahol csak 2 hét.
- A hivatalos oldalak kínaiul vannak, ahol kicsit nehézkesebb a tájékozódás, információszerzés. Sok orosz fórum is foglalkozik ezekkel a telefonokkal, de a helyzet hasonló, mint a kínaiak esetén.
- Sok százas választék, de nagyjából 3 chipset, ezért minimális eltérés, ami nehezíti a választást.
- A még kínai telefonok között is noname-nek számító készülékek támogatása a nullával egyenlő.
- Belpiacos készülékek lévén a hivatalos ROM-ok kínaiul érkeznek, minden rosszal, amit el lehet képzelni. Kínai app store-ok, messenger alkalmazások, bloatware-ek, amik kínai sms-ekkel bombáznak.
- GPS problémák. Pontatlan és nehezen talál jelet. Jó esetben ez szoftveresen javítható, régebbi készülékeknél viszont az antennát kell turbózni.
- Villanó LED-ek a nálam járt telefonokban kivétel nélkül szinte semmire sem jók, éjszakai fotózásra pláne nem.
- Néhány típusnál túlérzékeny az érintőpanel. Ez jó, mert kesztyűben is működik, ellenben annyira kicsi a reakcióideje, hogy egy lenyomást minimális ujj elmozdulás esetén is mozgásnak vesz. Összehasonlításképpen a Nokia 820 érintője szintén nagyon érzékeny, de nem hibázik.
- Gyenge GPU. Nem tudom minek kell erőltetni a full hd kijelzőt a 4 magos esetén, ez a grafikus chip erre nem jó. Nem játék, hanem már néhány animált launcher is kifog rajta.
- A trendek ész nélküli másolása, ergonómiai gondok. Van olyan telefon, ahol a hangerőszabályzó alatt közvetlenül van a power gomb. A csúcskészülékek kevés kivételtől eltekintve 5”-osak, vagy nagyobbak. Bizonyos esetekben 4 mag, 1800 mAh akksi, de abból 2db. Ez jól hangzik, de nem túl életszerű, hogy mindkettőt folyamatosan töltjük, hordjuk és cserélgetjük. Mini és micro SIM slot-ok véletlenszerű használata. Nincs micro sd hot swap, NFC hiánya minden készülékből, OTG hiánya sok esetben

Első körben ennyit szerettem volna leírni. Még egyszer mondom, ezek csak szubjektív tapasztalatok, minden építő jellegű kritikát, eltérő véleményt szívesen meghallgatok. 


Címkék: vásárlás [Keleti Oldal]

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr885444542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dexxter182 · http://ubisali.blog.hu 2013.08.07. 15:29:48

Hozzátenném, azért nagyon sokat változtak a dolgok. A kommunikáció is egyszerűbb, angolul skype-on keresztül szinte azonnal válaszolnak.

Ha gond van azonnal reagálnak, és garancia/telefon cseréje is pikk pakk megy. (1-2 hónap, bár hallottam olyat hogy a telenor is ennyi idő alatt intézi el)

Illetve még egy biztonságos webshop helyet javasolnék felvenni a listára.
Én már többször rendeltem a www.tmallbox.com/ -ról, eddig minden rendben ment, 6-10 nap alatt jöttek a hibátlan telefonok.

Üdv

Fausto(tm) 2013.08.07. 20:22:03

Ezt vám dolgot nem nagyon értem, mindig rá kell fizetni?

][-][alo 2013.08.07. 21:39:11

@Fausto(tm): hidd el, én se nagyon értem...
ha bevételt akarna Állam Bácsi, akkor _mindegyik_ ilyen behozott csomagot megvámolna, de nem... szúrópróba szerűen megy, így aztán nem tudhatod.
ha pedig nem akar bevételt, csak elefánt-szexet, akkor meg minek tartja fenn az embereit ilyen melóra?
a lényeg: vannak termékek, amelyeket még ha meg is fog Állam Bácsi, s kirója rád a 27%-os vámot+1200huft, így is 30%-kal olcsóbb (legalább...) mint itthon.
én ezt az oldalát látom, ha meg nem fogja meg a csomagot, akkor még több a nyeremény :)

Fausto(tm) 2013.08.07. 22:38:27

@][-][alo: szóval ha rendelek Kínából, akkor izgulhatok, hogy vajon én leszek-e a szerencsés, akit megfognak? :)
Erre van az a megoldás, hogy a webshop "gift"-ként küldi? Abba nem kötnek bele?

][-][alo 2013.08.08. 09:54:43

@Fausto(tm): a Friss hír feletti bekezdés végén van egy link - ott nézz szét, értelmezd bátran :)
igen, nagyjából erre való a gift- jelzés, de... lényegében nem jó...
csekkold le azt a linket!

Fausto(tm) 2013.08.08. 10:00:06

@][-][alo: Köszi, azt észre sem vettem elsőre :)
Ezek alapján az jött le, hogy ha ajándékként küldik, akkor is meg lehet szívni. Így inkább rendelek és reménykedek benne, hogy nem csípik meg.
Köszi a segítséget, megpróbálom összeszedni a bátorságom és év vége felé rendelni egy tabot :)

][-][alo 2013.08.08. 10:15:53

@Fausto(tm): bonyolítsam? :) Nem tudom... ha "csak" egy táblagépet akarsz, amin olvashatsz, böngészhetsz, filmet nézel, némi Mérges-madarazás, vagy nagyjából ezzel egyenértékű játék, nem hiszem, hogy olcsóbban hozzájutsz. Itthon is lehet 30-40k körül egész elfogadhatót találni. s ráadásul ezekre tuti az itthoni gari. karácsony körül már bent lesznek az olcsóbb 10" friss JB-s készülékek.
Most légy okos ;)

Ph0en1x 2013.08.08. 10:25:25

www.ibuygou.com
Ez az egyik legjobb oldal, innen bátran rendelhet mindenki, nagyon megbízhatók, nem is drágák, és senkinek nem volt eddig gondja vele.

A posztot író által leírt rémtörténetek meg 2-3 évvel ezelőtt voltak jellemzőek, illetve ma is, ha nem megbízható bolttól rendelsz.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2013.08.08. 10:49:54

"épi sport náluk, hogy a relatíve kis értékű tételeket fel sem adják."

Vitába szállnék ezzel. Szerintem sokkal inkább a magyar postások lopják el, ha látják, hogy nincs tracking. Nekem volt olyan év, hogy a párdolláros ebayes vagy megbízható webshopos rendelések több mint negyede eltűnt. Reklamációra újraküldték, akkor megjött.

Érdekes módon a céges címre küldetett dolgok hajlamosabbak az ellopódásra.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.08. 11:07:48

@][-][alo:

EBay-en keresztól rendeltem sokszor. Na, a dolog kiszámíthatatlan. Volt hogy a Kínából rendelt 300 dolláros objektív bejött vám- és áfamentesen, majd meg az USÁ-ból rendelt 30 dolláros könyv meg meg lett vámolva.

Rátóti Mutyikos 2013.08.08. 11:22:13

gratulalok a szerzonek! ez a legjobb modszer, hogy az NAV a VAM es az AVO is raszalljon a kinai postan erkezo cuccokra!

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2013.08.08. 11:26:43

@Rátóti Mutyikos: Ha akarnának, már rég rászálltak volna. Nincs elég emberük vagy kedvük. Szerencsére.

ordasbacsi 2013.08.08. 11:54:01

Minek ez a sok cécó a gagyi Szar telefonokért? Mindegyik telefon lefagy és beszarik egyszer. A mai csúcsmodellek közül is szinte egyik sem bírja fél évnél tovább. A sok rátöltött fos alkalmazás egy idő után lelassítja bármelyik telefont. Iphone és ipod classic is lefagyott nekem 4 hónap után. Volt egy pár felső kategóriás androidos telóm is, kivétel nélkül 3-4 hónapig hozta azt a teljesítményt amit elvártam s amit ígért a gyártó is. Aztán belassulnak, lefagynak, akadoznak. Ok, újratelepíted, kezded előröl, aztán pár hónap múlva ugyanott találod magad.

Provokat Úr 2013.08.08. 11:54:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Na akkor jól megszívtad, mert a könyv eleve vámmentes, ezért arra egy fillért sem lett volna szabad fizetned!

A sok ajánlott site mellé hadd tegyek még egyet dhgate.com, ez egy hongkongi üzemeltetésű hely, és nem csak telefonokat, hanem gyakorlatilag bármit meg lehet onnan rendelni. Nekem eddig mindenem megjött.

John Doe3 2013.08.08. 12:26:39

Én is írnék egy lapot: www.everbuying.com Nekem is minden megjött eddig, a garancia meg úgy működik, hogy beírom, hogy mi a rossz, és küldenek egy újat. Nagyon korrektek! Tracking alapból, minden szállítás ingyenes, stb.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.08.08. 17:31:26

van ilyen egész jó fórum:
prohardver.hu/tema/android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja/friss.html
szerintük:
ami ajánlott:
minideal
antelife
DX.com
Mixeshop.com
focalprice
Tmallbox.com
Ttmalls.com

de, mindenhol Paypal + SG post elég, DHL nem ajánlott

karosszékely 2013.08.08. 17:43:36

@ordasbacsi: Nem gondolkoztál el még azon, hogy a hiba esetleg nem a készülék(ek)ben van?

Pandalap 2013.09.02. 10:23:43

Ezek tök jók, de jó lenne élethűen látni a terméket. Én amikor döntök, az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyire fog meg a készülék. Ehhez pedig élethű termékmegjelenítésre van szükség. Magyarországon például már itt a Brandbank, aki ebben tud segíteni, hiszen ez egy külföldi trend. Egységes termékfotók, professzionálisan, konszolidált termék információ megjelenítés. Ők ezekben segítik a webshop üzemeltetőket. Az egységes termékmegjelenítés nagyon fontos. Ez is egy jó téma lenne.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.10.13. 16:23:00

@Fausto(tm): ha postán jön, jó eséllyel nem bontják fel, amennyiben PONTOS MEGNEVEZÉST írnak rá. Tehát a Gift, Electronic Accessories, meg ilyenek nem megfelelők. Nekem az MP4 player van általában ráíratva, értéknek meg ilyen $20 körül. Sosem bontották még ki. Egyszer rákaptam az ingyen dhl-re, meg is szívtam. Állítólag ők mindent kibontanak...

Google+
süti beállítások módosítása