A 10 legtöbbet használt mobilalkalmazás

2013.08.13. 17:31 Yarner

A Statista című weblap a GlobalWebIndex adatai alapján - jobb dolga nem lévén - összedobott egy táblázatot a világon leggyakrabban használt 10 mobilalkalmazásról. A legérdekesebb észrevételeink a felhasználói szokások 1 hónapos megfigyelése alapján összeállított top 10 láttán:

  • Nem a Facebook az első, de lehet, hogy csak amiatt, mert sokan ma is böngészőből használják...
  • Az első négyből három Google alkalmazás, ez elgondolkodtató
  • A Google Plus magasan lenyomta a Twittert és az Instagramot, ez elég szép, ahhoz képest, hogy állítólag "a kutya nem használja"
  • Nincs benne a listában az Angry Birds, jobb, ha a Rovio összekapja magát (egyáltalán nincs játék a listában)
  • Az 5. helyen egy kínai chatalkalmazás áll, ami szintén elgondolkodtató
  • A 10-ből 7 kifejezetten kommunikációs app, és csak egyetlen (az első helyen álló Maps), ami nem valamiféle szociális, kommunikációs funkciót szolgál, azaz elmondhatjuk, hogy elsősorban még mindig (vagy már megint?) kapcsolatteremtésre használják az emberek az okostelefonjaikat

És íme a táblázat:

ChartOfTheDay_1345_Top_10_smartphone_apps_in_Q2_2013_n.jpg.jpg

Mennyit használsz közülük?

[Via: Statista]

Ha szereted az Androlib cikkeit, hozzánk jársz tudakozni vagy csak megtárgyalni az androidos világ dolgait, szavazz ránk a Goldenbogon!


Címkék: statisztika hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr325459359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.08.13. 17:58:04

Az első három megvolt, a többi nem és soha nem is lesz :)

IGALI 2013.08.13. 20:53:09

Én egy cseppet sem lepődök meg főleg az első három alkalmazáson.
Google Maps:
Sokan nem tudják, hogy háttérben mindig futni szokott (persze ha külön letiltjuk akkor nem), így érthető, hogy "igen gyakran" használt alkalmazás, ha (tényleg) használjuk, ha nem.
A Facebbok:
Ez is állandóan fut a háttérben, de ahogy a cikk írója is írta, elképzelhető, hogy sokan inkább böngészőből használják (talán ez is érthető- kissé már sokszor rossz felé "frissült" az alkalmazás, így sokan le is törölték- és használják böngészőből).
YouTube:
Ha valamiről videót/ filmet/ klipet keresünk, az emberek 90% hol/ min keresi először? Természetesen a YouTube-on (ráadásul, ha Google keresőbe írjuk be, akkor 99% hogy YouTube linket fog elsőnek kiadni, és nem más videó megosztó oldalát- érthető). És ezt az alkalmazást nagyon jól optimalizálták Android (és iOS) rendszerre.

nix 2013.08.14. 00:40:30

Nem egyértelmű a statisztika és nem találok róla semmi infót.
Mert ha mondjuk megkérdeztek egy csomó embert, hogy "Használta ön az X alkalmazást az elmúlt hónapban?", akkor egész más jön ki, mintha a "Melyik alkalmazást használta legtöbbször az elmúlt hónapban?"-t kérdezték volna meg.
A Twitter az gondolom a hivatalos klienst jelenti, ami mellé még oda kéne számolni az alternatív klienseket (az FB mellé meg legalább a FriendCastert).

Darkcomet 2013.08.14. 06:37:37

Igen, eléggé torzító ez a lista. A Mapson kívül a G+ hogy is folyamatosan megy, ott is csak a letiltás segít. A YouTubeot is kézzel kell kilőni ha egyszer elondította az ember, de azért ennél relevánsnak tartom a harmadik helyet. Azt is viccesnek találom, hogy egy böngésző sem került be a listába, pedig jó eséllyel ott kéne lennie legalább az alapértelmezett browsernek, de egy Dolphinnak vagy Opera Mininek biztosan.

EvilHedgehog 2013.08.14. 09:27:12

A statisztika használatot mutat, nem háttérben futást. Tehát itt kézzel elindított alkalmazásokról van szó .

eznemfoglaltnick 2013.08.14. 14:25:29

Jó ez a WeChat? Vagy gyakorlatilag Kína miatt 5.?
Már a Viber ÉS WhatsApp combóval is úgy vagyok, hogy egyik felesleges... Lenne, ha mindenkit elérnék az egyiken.
MessageMe-n konkrétan nem volt ismerősöm fent.
(na jó, mondjuk már öreg vagyok és nincsenek barátaim... :D )

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.14. 15:43:20

"Az 5. helyen egy kínai chatalkalmazás áll, ami szintén elgondolkodtató"

mármint az, hogy csak az 5ik????

sokan vannak akkor ez miért meglepő???

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.08.14. 16:11:28

@doggfather: Látod, máris elgondolkoztál :-)
Csak arra gondoltam, hogy szeretünk elsősorban a saját köreinkben gondolkodni, és elfeledkezni róla, hogy az androidos ember statisztikailag jó eséllyel kínai (erről igazából még nem láttam számokat, de elég valószínű)

Darkcomet 2013.08.14. 16:41:13

@EvilHedgehog: Na ja, de a maps és a g+ gyakorlatilag nem csak folyamatosan a memóriában van, meg el van indítva, hanem folyamatos használat alatt is leledzik. Ez a két alkalmazás állandóan pofázik, olyan, mint ha mindig aktívan használva lenne.

Darkcomet 2013.08.14. 16:43:30

@eznemfoglaltnick: Ha nem fontos a voip alapú telefonálás, akkor szerintem whatsapp. Pláne, hogy most már tudja az azonnali hangüzenet küldését is.

EvilHedgehog 2013.08.14. 16:48:06

@Darkcomet: Mérhető, érzékelhető mikor van egy alkalmazás az előtérben elindítva. Így működik a Google Analytics is például. Akkor nem mér amikor a háttérben van.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.14. 18:01:14

@Yarner: a világon minden hatodik ember kínai akkor igencsak számít, hogy ők milyen alkalmazásokat használnak, így gondoltam, hogy ez egyértelmű nem kell ezen gondolkodni. ;)

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2013.08.15. 07:54:42

@eznemfoglaltnick: A Wechat-et egyre többen használják Kínán kívül is.

Több mint egy sima chat alkalmazás, a szöveges, hang és videó chat mellett lehet képeket, zenét, szöveget posztolni az ismerősök számára elérhetően (Moments), illetve ismerkedésre is kiváló, meg lehet nézni, hogy kik vannak bejelentkezve a környéken (Look around) és a publikus fotói, posztjai alapján el lehet kezdeni ismerkedni. Ezen kívül egyre többen különféle szolgáltatásokat reklámoznak rajta keresztül, kurvától kaja házhozszállításig, illetve komoly cégek is.

Google+
süti beállítások módosítása