[Keleti Oldal] Haier w910 - ami nem mosógép

Korábbi Felhívásunkat követően a [Keleti Oldal] rovatunkban leközlünk egy-egy hozzánk beküldött, vagy általunk felkutatott készüléktesztet. 

Mindezt tesszük azért, hogy rávilágítsunk, nem csak a Nagy Gyártók Agyonreklámozott Termékei vannak jelen a piacon. A dzsunka technológián túl már megjelentek azok a távol-keleti készülékek, melyek a magyarok pénztárcájához sokkal közelebb állnak. A megfelelő ár-érték aránnyal bíró eszközökről szívesen olvasnak az emberek, nem is beszélve azokról a készülékekről, melyekre tesztelőjük rásüti a "Távozz tőlem sántán!" billogot. 

Várjuk észrevételeiteket, valamint a további teszteket: androlib.blog.hu {kukac} gmail.com címre.

Rovatunk korábbi cikkei: Jiayu G , Onda V712Newman N2A rendelés

A most következő tesztet fateless felhasználó készítette, köszönet neki érte! Az eredeti cikk elérhető innen.

63801_haier.jpg

Nem tudom, kinek mit mond a Haier márkanév. Először háztartási gépeken találkoztam ezzel a névvel. Aztán másodszor, majd harmadszor is. Beírtam az árukeresőbe a Haier márkanevet, ennek eredménye az lett, hogy első helyen egy mosógép végzett, majd hűtők, további mosógépek, mikrohullámsütők következtek, míg végül eljutottam a laptop akkukig.
Mindez nem véletlen, mivel 2011-ben a fehér konyhai gépek termékpalettáján piacvezető volt (értelemszerűen a fehér nem a színére utal…). Persze a mobiltelefonokat tekintve sem ez az első próbálkozásuk, hiszen akár a Mobilaréna oldalán is láthattunk már ilyen készüléket (bár itt i-mobile néven tesztelték).

6115_haier-w910-smart-phone-android-4-0-msm8260a-dual-c.jpg

A külsőt tekintve semmi alapvető gond nincsen a készülékkel. Szemből természetesen nem sok mindent láthatunk a kijelzőn kívül, ami a mai telefonok fő jellemzője. Felette láthatjuk a hangszórót, a másodlagos kamerát, a fény- és távolságérzékelőt, valamint az eseményeket visszajelző ledet.
Alul található a mikrofon, de nincs semmilyen kezelőgomb, aminek az oka az, hogy a kijelzőn találhatók meg ezek, követve a Nexus készülékeket. Van, aki ezt sérelmezi, mondván, hasznos teret vesz el a telefonból.
A hátlap középső részén egy megfelelően textúrázott hátlap rész található, elősegítendő a kézben tartást és a megolvadt csokidarabkák biztos tárolását, míg alul és felül kis dudor található. Alul a hangszóró bújik meg további két apró kis dudorral kiemelve, hogy a hang a hátára helyezett készülék esetén is megfelelő módon szivároghasson ki, míg felül a kamera, a villanófényt biztosító led, valamint egy „HD 1080p” felirat társaságában egészíti ki a második mikrofont, amely a videofelvételeket teszi teljessé. A led fényről mindenképp meg kell jegyeznem, hogy ez végre valódi fényt biztosít.

63801_tel.jpg

Egy Qualcomm Snapdragon MSM8260A, azaz S4-es processzorral lepték meg a gépet a gyártók, amely ebben a készülékben 1,5 GHz-en ketyeg. Mellé egy Adreno 225-ös társul, valamint 1 GB RAM és 8 GB ROM bújt meg a mobilban. Ez így együtt bőven megfelelő teljesítményt szolgáltat a gépnek, nincs semmi szégyenkezni valója.

Akármilyen gyors és erős is egy hardver, hiába bírja a port vagy épp a vizet, ha nincs egy jó megjelenítő, akkor hamar túllépnek rajta a leendő felhasználók, hiszen ez az a komponens, amit a legtöbbször fogunk látni. Nos, e téren sincs a készüléknek szégyenkezni valója. A megjelenítő HD felbontású, azaz 1280x720 pixel. Mint már korábban szóba került, ebből vesznek le a kezelőgombok, de mindez nem csökkenti az IPS kijelző kvalitásait. Nem olyan, mint egy Samsung-féle Amoled kijelző, ami egyesek számára előny, mások számára hátrány (én az előbbi csoporthoz tartozom). Minden remekül látszik, különböző lapos szögekből is megfelelő a kijelző, a 312 db inchenkénti pixelszám pedig biztosít arról, hogy ne érzékeljük a pontok határait.

A szoftver részét tekintve: egy alap Android 4.0.4 van a készüléken. Extra szoftvereket nem pakoltak rá, de természetesen minden beszerezhető az áruházból. A Play Store ott szerepel az alkalmazások között, tehát nem kell külön felrakosgatni a készülékre.

63801_screenshot_2013-06-26-15-14-27.thumb.jpg

A mobil – talán már kiderült a bevezetőből is – Kínából érkezett. Amikor rendeltem, még drágábban osztogatták, mostanra már esett az ára, de még így is azt kell, hogy mondjam, egy kifejezetten jó készüléket kaphatunk a pénzünkért.
Ugyanakkor azt sem árt a szemünk előtt tartani, hogy bár van garanciális ügyintézés, de ilyen esetben vissza kell postázni a messzi Ázsiába, ami sok idő, majd várni, hogy mit mondanak kis barátaink a problémáról. Ez könnyedén eltart egy hónapnál is tovább.
Ezért cserébe viszont kapunk egy erős hardverrel és szép kijelzővel felszerelt részben víz- és porálló készüléket. A hazai piacon ezért az árért a népszerű gyártótól egy Samsung Galaxy Young, Fit vagy Music készüléket kaphatunk meg bolti garanciával. Hogy kinek melyik éri meg jobban, azt meghagyom szabad ítélkezésre. Mindenesetre nehéz olyan helyzetet elképzelnem, ahol a Haier w910-et választó illető csalódást él meg a döntésében.


Címkék: készülék [Keleti Oldal]

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr765516278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása