Themer - sorban állunk, témázgatunk...

2013.10.11. 11:12 Yarner

Az androidos készülékek témázása kedvenc (khm...) témám, volt is korábban egy sikeres poszt a blogon, ahol néhány remekbe szabott homescreent csodálhatott meg a nagyérdemű. Az ilyen jellegű személyre szabással az a gond, hogy macerás: még, ha más ötletéből is dolgozunk, meg kell változtatni a launchert, le kell töltögetni a képeket, widgeteket, ikonokat, össze kell rakosgatni a megfelelő helyzetbe őket, esetleg addig piszkálni a beállításokat, amíg éppen olyanok lesznek, amilyennek szeretnénk. Ha valaki rákap az ízére, persze könnyen belerázódik, de mégis, ez már éppen elég ahhoz, hogy a széles többségnek elvegye a kedvét attól, hogy igazán extravagáns külsőt adjon a telefonjának. Ennek az áldatlan állapotnak azonban vége, itt a Themer!

themer.png

A Mycolorscreen.com csapata által összerakott Themer lényege, hogy egyetlen kattintással (Jelly Beant futtató)  telefonunkra (a megkötéseket lásd a cikk végén) húzhatjuk az előre elkészített, egyre bővülő számú téma egyikét. Semmi cicó, a téma pikk-pakk települ, és ha mégsem tetszik, épp ilyen egyszerűen lecserélhetjük egy másikra. Az alkalmazás lényegében egy launcher, ekként is működik a készülékünkön, de mindent megtesz, hogy akár a teljes technikai analfabéták is használni tudják: barátságos nagybetűs menüvel köszönt, és a kezelőpanelen beállíthatjuk alapértelmezett indítónknak a Themert (magyarul beszélő Galaxymon installálás után "Indító" néven jelent meg az alkalmazás), majd ha megrémülünk a feltáruló új világtól, ugyanitt visszakérhetjük a régi indítóalkalmazásunkat is. A Beállítások menünek a közelébe sem kell mennünk. 

themermenu.jpgAz elérhető témák tényleg sokszínűek és eredetiek, bőven túlmennek a sima "új ikonok meg egy pofás időjárás-widget" műfajon, biztos mindenki találhat közöttük neki valót. Annyi biztos, hogy aki sok ikont szeret a kezdőképernyőn tárolni, kicsit idegenül érzezheti magát a felújítás után, ugyanis a legtöbb téma az alapfunkciók (levelező, telefon, zene, kamera, stb) gyorsindítógombja mellett általában még a naptár-hírolvasó-időjárás widgetkombó néhány tagját tartalmazza, minden másért az alkalmazásfiókba kell mennünk - itt a lap tetején az "Alkalmazások" és a "Modulok" (értsd: widgetek) fül mellett még megtalálható egy "Kedvencek" és a Themer-menü ikonja is

Hogy negatívumokat is említsek: azok, akik a témázást magas szinten űzik, elégedetlenek lesznek a Themer képességeivel, ugyanis az - launcher lévén, csak a kezdőképernyőnket és az alkalmazáslistát cseréli le, a feloldóképernyőt nem (erre megoldás lehet a Go Locker, bár ott a témák nagy része fizetős), és persze a rendszerelemek, például a legördülő értesítés-lista fizimiskája sem fog megváltozni - ez utóbbihoz már root vagy egyenesen a téma flashelése kellene, ami nyilván meghaladja az alkalmazás képességeit. Ami a személyes benyomásokat illeti: személy szerint hamar visszaszöktem a jól bevált, kiépített nyitóképernyőmhöz, jobban szeretem, ha inkább sok mindent tudok gyorsan elintézni, még ha az az esztétikai élmény rovására is megy. (Azért ikonokkal, widgetekkel hátterekkel el szoktam szöszölni pár havonta, ennyi most elég. Aztán lehet, hogy eljön a nap, amikor meglátok egy felállást a Themerben, amibe azonnal beleszeretek, ki tudja...)

Ami viszont a legfájdalmasabb: a Themer nem lehet azonnal a miénk. Az app egyelőre bétaállapotban van, és a tesztelés idejére csak apránként (bár úgy tűnik, gyorsuló tempóban) engedik fel a népeket a szerverre. Ha már beléphetünk az ígéret földjére, egy aktiváló kód lesz az égi jel, ami a témák közé vezet. Addig nem marad más, mint a türelmes sorban állás - nem csoda, hogy sokan posztolgatnak ilyen képernyőket a Google+-ra:

themerqueue.pngPersze könnyen lehet, hogy ez csak egy ügyes marketingfogás a mycolorscreenes fiúk-lányok részéről, remek ingyenreklám nekik a sok kefét rágó, témára éhes felhasználó, meg jobban is esik a falat, ha úgy érezzük, megdolgoztunk érte. Aki ennek ellenére is bele szeretne vágni a kalandba, a lenti ikonra kattintva töltheti le az alkalmazást. Egyelőre csak telefonon fut, 4.1-es Android rendszer fölötti készülékeken. Elvben a Full HD, HD, qHD és WVGA felbontásokat és azok permutációit támogatja, de elképzelhető, hogy főzött romokkal nem hajlandó együttműködni. 

Get it on Google Play

Végezetül álljon még néhány kép itt az alkalmazásból.

Screenshot_2013-10-11-10-59-44.png

Screenshot_2013-10-11-10-58-51.png

Screenshot_2013-10-11-10-59-19.png

themerlcd.png

themersouth.png

themerios.png

themerapp.png


Címkék: hírek alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr295562882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh4rky 2013.10.11. 13:34:16

Nem rossz, de vigyázzatok, nekem baromira jó kis adatforgalmat csinált a háttérben, úgy, hogy csak néha-néha használom launcherként, mert még elég béta és még nem raktam össze a magamnak leginkább megfelelő témát

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.10.13. 21:34:39

Kipróbáltam, nem jött be. Szépnek tényleg szép, de a használhatóság rovására megy. Biztos lesznek, akinek bejön, de ha valaki widgeteket használ, vagy öt-hat alkalmazásnál többet, akkor annak felejtős lesz a dolog.

victor quartermaine 2013.10.14. 10:28:20

Magam ezt próbáltam ki: play.google.com/store/apps/details?id=com.buzzpia.aqua.launcher&hl=hu
Nem kell várakozni, nem béta, elég kevés erőforrást használ, és tudja azt, amit a cikkben említett, talán még kicsit többet is.

Google+
süti beállítások módosítása