Ki nevet a végén?

2013.10.18. 12:02 ][-][alo

Elérkezett az idő, hogy androidra is megérkezzen a méltán népszerű, örök klasszikus táblajáték, melyet mi magyarok csak "Ki nevet a végén?" címen ismerünk.

Van, amit kár átültetni számítógépre - táblagépre, telefonra, stb., a lényeg: digitalizálni. Így lett áldozat ez a játék is...

kinevet.jpg

Először jópofának tűnt, és az is, mindaddig, míg az ember maga nyomkodja a középen levő kockadobást szimuláló gombocskát. Igen, az aranyos háttérzene éppen a tizedik "dobásig" tudja az embert lekötni, és nagyjából eddig tartott a jópofasága is a játéknak.

Először arra gondoltam, milyen jót fogunk a csajokkal "kockulni". Aztán... miért is kellene a táblajátékot lecserélni egy ilyenre? Miért is kellene lemondani arról az élményről, ahogy a kisebbik (aki épp ma 4 esztendős :) ) rázza a kezében a kockát? Ahogy közösen számoljuk a pöttyöket, valamint a lépéseket? Ahogy a nagyobbik (6 éves) összpontosítás közepette néha kidugja a nyelvét, mi meg az asszonnyal lopva-kuncogva figyeljük őt. Ahogy a kocka leesik az asztalról és a "fődön dijó nem tyejem" mondattól mára már eljutottunk a rendes kiejtésig... S ha már kiejtés - a kérlelő tekinteteket: "Apa, ne engem üss ki...!", természetesen mindez pillázással megspékelve! :)

Emellett kapunk egy picit megspékelt verziójú korunkhoz igazodó digitális játszótáblát, babszem fizetőeszközt, melyet játék közben gyűjtögethetünk, vagy éppen forintokért is beszerezhetünk, hiszen van fizetős részlege is a játéknak - miért is pont ez maradna ki?

A babszemekből újabb pályákat, valamint "VIP-jegyeket" vásárolhatunk - amivel 6-os dobása nélkül is kijöhet A, B, C, vagy D "ügynökünk".

Természetesen lehet "fészen" is játszani a haverokkal, barátokkal, ha éppen erre támad kedvünk, időnk.

001.jpg

002.jpg

003.jpg

Bocs, de ellenem nem fogtok játszani - legalábbis a neten nem. Maradok az "élő" játéknál. Aki mégis szeretné a maga szórakoztatására telepíteni, vagy ismerőseivel, barátaival összemérni taktikai képességeit, a Play Áruházból ingyenesen letöltheti a Mr. Ludo nevezetű programot. 

google_play.jpg

A digitális "Ki nevet a végén?" helyett inkább egy másik "digitális" élményt ajánlanék, a "Ki nevel a végén?" című Adam Sandler - Jack Nicholson filmet. Szerintem többet lehet rajta szórakozni, mint ezzel a játékkal. 

"Ghúúúz frábáááá" - Nem, nem gúz bláblá...! 






Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr155583761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.10.18. 12:19:45

najó, elhiszem, hogy ez szar, de azt sosem fogom neked megbocsátani, hogy Adam Sandler filmet ajánlasz azon a tárhelyen, ahová én is írok XD

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.10.18. 12:56:15

@Hrobert: Mert mi bajod a Sandler filmekkel? Szerintem teljesen jók. A Ne szórakozz Zohannal pl. veszettjó, a Távkapcson meg amikor először láttam, még sírtam is!

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.10.18. 13:08:46

@Tomi from Space: na még jó, hogy nem filmes blogot írunk együtt...ezt a vitát meg intézzük inkább más fórumon :D

Google+
süti beállítások módosítása