IneTrack - Ingyenes nyomkövetés, végre magyar fejlesztőktől

2013.11.14. 12:34 Gabking

Írtam már régebben arról,hogy milyen hasznos is tud lenni, ha a technikát használva nyomon követhetünk valakit. Akkor a Google Latitude szolgáltatását emeltem ki, amivel a feleségem legnagyobb örömére kölcsönösen tudtuk egymás pozícióját nyomon követni.Sajnos azonban ez az egyébként jó szolgáltatás beleolvadt a Google közösségi hálójába, és pont azokat a funkciókat vesztette el, amiért szerettem használni. Eljött az idő, hogy valamivel kiváltsam,mert az igények nem hogy csökkentek volna, hanem nőttek. Eddig csak arra használtuk, hogy a magánéletünket megkönnyítsük, de nőttek a feladatok, és a kilométerek, korszerűbb megoldás után kellett néznem, és már céges igények is felmerültek. Ugyan eddig csak a biciklizéseim során követett az asszony, de ez háttérbe szorult, arra más sport trackert kezdtem használni.


inetracker.png

Mivel már nem csak az volt az elvárás, hogy hol vagyunk, hanem komplett flottakövetés,menetlevélgyártás, importálás, körbenéztem mit is használhatnák. A hazai mobilszolgáltatók megoldásait rögtön kilőttem, mivel nem akartam egy supportnak csúfolt mocsárban térdig gázolni.

Legnagyobb örömömre ismét megtaláltam az IneTrack megoldását, amivel már egyszer szemeztem, de akkor még csak a biciklis helymegosztás miatt érdeklődtem. Mivel a cég magyar, könnyen áttekinthető és rendezett a céges honlap, megnéztem magamnak mit is nyújtanak. Egy jó pont a marketingnek, hogy pont azokat a hívószavakat használták, amiket én is megfogalmaztam. A termékükkel nem ígérik, hogy elhozzák a világbékét, megszüntetik az éhínséget, és minden létező problémára megoldást nyújtanak, pusztán azt ígérik, és ezt meg is tudják valósítani, hogy folyamatosan, akár online is több autót követhetek, könnyen generálhatok menetleveleket, és statisztikákat, valamint riasztási területeket is beállíthatok.

inetrack_android_utvonal.png

Miután átnéztem mit is kínálnak két lehetőség közül választhattam: Vagy a telefonomra telepítem az androidos IneTracker alkalmazást, vagy minden autóba külön eszközt építtetek be. Ezek az eszközök biztosítják a teljes adatáramlást, és testre szabhatóságot. A szolgáltatásuk havidíjas konstrukcióban érhető el, és teljes szabadságot biztosít egy webes felületen keresztül. Persze számomra a nyitott API volt az egyik szimpatikus pont, mert így akár saját célokra is lehet optimalizálni.

Az androidos alkalmazás a Google Play-ről is letölthető, ez lehetőséget ad arra, hogy akár egy évig teszteljük a programot díjmentesen, viszont cserébe nincs gyújtásérzékelés, üzemanyagszint mérés, a telefon merül (sajnos ez az okostelefonok még gyenge pontja) és csak annyira pontos, mint a telefon. Ellenben ugyan úgy elérhető a menetlevél generálás, a pozíció megosztása, és az útvonalak lekérdezése. A telefonra telepíthető IneTracker alkalmazás könnyen kezelhető, letisztult kezelőfelületű, és a pontossága állítható az akku kímélése miatt. Amíg nem jönnek meg a rendelt eszközök, tökéletesen el lehet a segítségével sajátítani a kezelést, a honlap használatát.

inetracker_magyarazat.png

 

Az IneTracker telepítésével elérhetjük majdnem a teljes funkcionalitást, megoszthatjuk, visszanézhetjük a rögzített pozíciókat. A cég folyamatosan fejleszti az alkalmazást, a legfrissebb verzió a GooglePlay-en november elején került fel, és a support is egészen kiváló, a felmerült kérdésekre, szinte azonnal válaszoltak email-ben, illetve a play-en jelzett problémákat is rögtön orvosolják.a

A rendszer működése két összetevőből áll. Vagy a gépjárműbe épített fix nyomkövető, vagy az androidos alkalmazás, illetve a webes felület. Az online felületen nézhetjük meg a megtett útvonalakat és kérdezhetjük le a menetlevelet.

inetrack_menetlevel.png

Ezt a felületet elérhetjük egyébként egy másik, IneTrack Mobile Client névre keresztelt alkalmazással is. Miután letöltöttük az IneTrackert, regisztrálni kell, az app.inetrack.hu oldalon, itt párosítani kell az eszközöket, és már működik is a nyomkövetés. Az ingyenes-nyomkovetes.hu oldalon pedig bárki kipróbálhatja, és ismerkedhet a nyomkövetés rejtelmeivel.

Get it on Google Play


Címkék: nyomkövetés GPS alkalamzások Inetrack

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr435632831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockdobos 2013.11.15. 10:02:46

Hello, a cikk apropóján egy segítséget hadd kérjek.
Valami ilyesmi, de korántsem ilyen profi felhasználásra való aklalmazást keresek. Van 3 kiskorú gyermekem, mindnk androidos telefonja van. Iskolán kívül járnak zeneiskolába, edzésekre, egyéb elfoglaltságokra. Gyakrak egyedül, egymástól függetlenül. Ezért is van szükség a készülékeikre, hogy folyamatosan lehessen velük tartani a kapcsolatot. Ám sokszor lenémítva felejtik a telefont, olyankor természetesen nem elérhetők, van, hogy órákig, de volt alakom már arra is, hogy valahol otthagyták.
Szóval jó lenne egy egyszerű nyomkövető alkalmazás, melyet a telefonjukra tudnék telepíteni és legalább azt mutatná nálam, akkár az én telefonomon, akár pc-n, hogy merre is járnak, vagy hol hagyták a telefont...
Szóval létezik valami ilyesmi?
Köszi, ha tudsz/tok segíteni.
Üdv: Zoli

Gabking 2013.11.15. 10:28:29

@rockdobos: Amennyiben neked nem céges minőségű útvonalkövetés kell, hanem csak arra szeretnéd használni, amire írtad, két ötletem van. Az első, hogy valami aktív GPS eszközt használj, de ez macerás, viszont ha mind a két gyerek androidos telefont használ, akkor egy net csomag elég (gondolom ez úgyis van) és használd a google szolgáltatását. A telefonokra telepített +google helyek menüjében elérheted a felvett partnerek tartózkodási helyét. A gyerekek készülékein állítsd be a google profilt, vegyétek fel egymást, és máris láthatjátok, ki hol van. Az asztali változatban ez nem működik ha jól láttam.

rockdobos 2013.11.15. 13:39:54

Köszönöm, utána járok.

Darkcomet 2013.11.15. 15:37:14

@rockdobos: Esetleg a Glympse? Habár jobban belegondolva szerintem bármelyik ingyenes antithief program alkalmas lehet erre.

szocske_ 2014.01.08. 09:37:22

sziasztok!

Van valakinek tapasztalata arról, hogy mekkora mobilinternetes adatforgalmat generál a nyomkövetés?
A kérdésem konkrétabban, hogy esetleg belefér-e havi kb. 1000 km mozgás követése a tescomobile havi 10 MB ingyenes internetforgalmába?

Gabking 2014.01.08. 11:39:57

Szia!Anélkül, hogy utánanéznék, szinte biztosra mondom, hogy a 10 mb annyira kicsi adatforgalom, hogy abba biztos nem fér be.
A support.inetrack.hu/mennyi-adatforgalom-varhato-a-sim-kartyamon/
oldalon jobban utánanéztem és ott is a 8-15 megás adatforgalmat írják. Szóval ha másra is használod, akkor biztos nem elég a free 10 mega

Tibor Balint 2015.08.29. 04:13:58

kővetem eszt a telefont 06304131875

Google+
süti beállítások módosítása