Moto G a rajtrácson

2013.11.17. 11:11 ][-][alo

A Motorola újabb termékeivel a Moto X-szel és a Moto G-vel kissé átrendezte a keresők találati lehetőségeit - felbukkannak közben a motoros, vagy MotoGP-s tartalmakkal megtöltött oldalak is... Lehet, érdemes lenne inkább azokkal az oldalakkal foglalkozni...? :)

motog.jpg

A Moto X megjelenését követően jelentette be csak a Motorola, hogy Európába majd valami olcsóbb készülék érkezik. És itt van nekünk az új Moto G...

A kiszivárgott információk megegyeztek a bejelentett készülék paramétereivel. Jól dolgoztak a "szellőztető" emberkék.

A Sao Pauloban bemutatott készülék 4,5"-os, 720 x 1280 pixeles kijelzővel rendelkezik, amit egy Gorilla Glass 3 védelmet biztosító üveglapocska alá rejtettek. A számítási teljesítményt egy 1,2 GHz-es négymagos Snapdragon 400 processzor biztosítja, ami mellé 1 Gb RAM-ot tett a gyártó. Az eszköz egy 5 megapixeles hátlapi kamerát kapott, ami 720p videófelvételt biztosít használójának. /5MP (4:3) / 3.8MP (16:9)/ Az előlapi kamera 1,3 megapixeles. Az áramfelvételt egy 2070 mAh-s nem cserélhető akkumulátor biztosítja - ami a gyártó állítása szerint egy napra elegendő a készüléknek. Bluetooth 4.0, GPS, WiFi - ezek már alapok, melyeket "hozza" is a telefon, az NFC sajnos kimaradt, a mobillal fizetők legnagyobb sajnálatára...
A belső memória továbbra se bővíthető... már a vásárláskor észen kell lenni: 8 vagy 16 Gb háttértár között lehet választani. 
A készülék 4.3-as, sallangoktól mentes, tiszta Android rendszerrel érkezik, és januárra ígérik a KitKat rendszert, vagyis a 4.4-es hivatalos frissítést. (Az USA-ban már eleve 4.4-es Android lesz a telefonon - ezért valószínű, csak jövőre jelenik meg náluk.)
A telefon cserélhető hátlappal érkezik 19 féle színben (Motorola Shell), valamint egy előlapot is védő Flip tok is beszerezhető hozzá.

motoghatlapok.jpg

Az igazi nagy durranás a telefon ára!
A kártyafüggetlen kivitelben érkező 8 Gb-os modelért 179 dollárt, a 16 Gb-os háttértárral rendelkező telefonért 199 dollárt kell fizetni. Hivatalos angol nyelvű felhasználói kézikönyv.

A bejelentést követően a készülék már meg is rendelhető Angliából, így szállítással együtt megúszható a dolog 189 angol fontért, vagyis mintegy 68.000 forintba kerül a 16 Gb-os Moto G!

A türelmesek várhatják az esetleges magyarországi megjelenését a készüléknek... talán érkezik. Legalábbis Európa más országában is megjelenik hivatalosan... Nálunk is? Viszont az ár... gyanítom, sokkal drágább lesz, mint kintről megrendelve...

Aki még türelmesebb: talán érkezik Európába is a Moto X. Erről itt lehet olvasni.

motoxvsg.jpgMoto X vs Moto G (A két készülék nagyjából egyforma fizikai paraméterekkel rendelkezik...)


Címkék: motorola készülék moto x moto g

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr375638750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gwendir 2013.11.17. 13:21:28

Tévedés, NFC nincsen benne, de még ettől függetlenül is brutál ajánlat.

][-][alo 2013.11.17. 13:27:48

@Gwendir: öööö.... ezt akkor benéztem, kösz, javítom!

meglivorn 2013.11.18. 15:32:13

Na ez télleg érdekelne hogy mit teljesít valójában. Pofára tetszik, spec alapján sem rossz, és az ára se vészes. Legalábbis jobb, mint mondjuk egy N4 vagy egy SGS3.
Oké, most a 2 giga ram a divat, de még így is jónak tűnik. Max az NFC és a mazzagtalan töltés hiánya kár.

Google+
süti beállítások módosítása