Bumm a felhőbe - Pushbullet

2014.01.27. 12:50 Yarner

Mióta a modern ember jellemzője lett a többképernyős élet, állandó fejfájást jelent az innen-onnan összeszedett anyagaink, fájlok, linkek, képek, stb elérése a többi eszközünkön. Erre előbb-utóbb mindenki kidolgozza a saját kedvenc megoldásait: email saját magunknak, Keep, Dropbox, Drive, Google Docs, NFC-s tappintgatás, extrémebb esetben pendriveok dugdosása vagy micro-sd cserebere. A Google persze igyekszik minden szolgáltatását többképernyőssé tenni, a Playben olvasott könyvek vagy megnézett filmek ugyanonnan folytathatók pl. a telefonon, ahol a PC-n vagy tableten abbahagytuk, a Chrome szinkronizálja a megnyitott weblapokat az összes eszközünk között. A Pushbullet viszont eddig talán a legkényelmesebb megoldással állt elő.

pushbulletr-logo.png

A szolgáltatás lényege roppant egyszerű: regisztrált készülékeink között azonnal át tudunk küldeni rövid szövegeket, linkeket, képeket vagy éppen kisebb fájlokat is (25 megás határig). Nem kell hozzá semmi más, csak (androidos készülékek esetében) a pehelysúlyú (1,6 M) Pushbullet app, asztali számítógép esetében pedig egy Chrome vagy Firefox plugin telepítése. A PB a Google Cloud Messaging szolgáltatását veszi kölcsön az adataink utaztatásához, így gyakorlatilag azonnali a hatás 8tehát nemkell megvárni a soros szinkronizációs ciklust), ráadásul az áttolt cucc rögtön az Android értesítései között jelenik meg, lehetőség szerint rögtön a teljes szöveggel (legalábbis egy bevásárlólista-hosszúságú anyag simán kifér a Jelly Bean kibontható értesítései között). 

A regisztrációhoz a Google azonosítónkat használhatjuk, és persze nem csak a saját készülékeinket vehetjük célba tológolyónkkal, de felvehetjük barátaink és üzletfeleink címét is a listára. 

pushbullhp.png

És ha ez nem lenne elég, a legújabb lehetőség az appon belül a telefonunk értesítéseinek tükrözése bármely tetszőleges eszközre: ezzel a varázslattal minden a telefonunkra érkező értesítést azonnal megláthatunk az asztali PC-nken is. Nem kell elővenni a telefont, hogy megnézzük, vajon valami fontos ügyben prüntyög-e már megint, sőt, azt is azonnal láthatjuk a monitoron, ki keres, amikor csörögni kezd a kis lapos. Ezt a szolgáltatást a készülékük Beállítások menüjében a Kisegítő Lehetőségek alatt lehet aktiválni (Notification Mirroring service).

Hogy az árnyoldalakról is szót ejtsek: A Pushbullet egyik alapvető előnye, hogy az átküldött anyagokat azonnal letölti a készülékre, azaz nem foglalkozik különösebben a sávszélességünk hogylétével, gondolkodás és kérdezés nélkül lehúz egy 5-6 megás dokumentumot/mp3-at, ha egy jóbarátunk éppen akkor küldi azt át, amikor mi a villamos nagyvárosi magányában álmodozunk. Az appban egyelőre nincs lehetőség az adatforgalom korlátozására, csak az értesítések tükrözésénél adhatunk meg csak wifi opciót, így karcsúbb mobilnet-csomaggal rendelkezőket érdemes lehet óvatosságra inteni.

Mindenesetre a Pushbullet használatával érzékelhetően megnőtt az sokképernyős életem komfortfokozata, szívből tudom ajánlani mindenkinek!

Get it on Google Play


Címkék: alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr675784748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglivorn 2014.01.27. 13:11:22

Az ötlet nagyon jó, régóta szeretnék egy ilyet.
A firefox pluginon viszont lehetne még dolgozni, pl. az értesítések ugyan megjelennek, de baromi gyosan eltűnnek, elég az egeret rájuk vinni (kattintani hogy mutassa már nincs időm ^^°).

Darkcomet 2014.01.28. 06:51:30

Egy darabig használtam, de nálam iszonyatosan szívta az akksit, ezért törlésre került.

RRU 2014.01.28. 08:56:24

...most már csak a chrome plug-in neve illetve fellelhetősége hiányzik...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.01.28. 10:01:59

@Darkcomet: Másoknál is hallottam, hogy akkura panaszkodtak, de a széles többségnek nincs ilyen gondja. Nálam még csak meg sem jelenik az akkuszívó alkalmazások között... Talán valami készülék/romspecifikus bug lehet...

RRU 2014.01.28. 10:19:53

@Yarner: Köszönöm szépen a segítséged! :o)

Darkcomet 2014.01.28. 16:42:33

@Yarner: Nálam a wakelock detector szerint óránként majdnem százszor ébreszti fel magát. Tehát nem csak a szerver éleszti fel az appot, hanem az app is állandóan aktiválja magát a szerver felé.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.01.29. 13:28:28

@Darkcomet: Megnéztem ezzel is, nálam nem csinálja. 6 és fél óra alatt 12-szer ébresztett, úgy, hogy ebben volt egy link-fogadás is...
Mindenesetre kellemetlen.

tippan67 2014.04.03. 06:51:54

Szimpatikus program, de nem tudom miért van hang a lapozásoknál. Idegesítő és kikapcsolni sem tudom.

Google+
süti beállítások módosítása