MobilKincstár - Hiszem, ha látom!

2014.02.04. 14:13 ][-][alo

Két kislányunk van, igyekszünk gondoskodni Róluk. Január elején kihasználtam a szabadságot, és elindultam "Start számlát" nyitni nekik. Tudom, nem teljesen helyes a megnevezés, de a köztudatban így terjedt el. A korrektség kedvéért: a Start számlára vásárolható babakötvény hoz majd a gyerekeknek 18 éves korukban némi összeget. A hivatalos felvilágosítás elérhető az Államkincstár oldalán. 

Screenshot_2014-02-04-12-33-41.png


Tehát: időpont foglalást követően (amit a netről szintén megtehet az ember), azonnal és készségesen fogadtak, minden kérdésemre válaszolt az ügyintéző hölgy. Rendben, gondoltam pikk-pakk meg is köthetjük a szerződéseket. A hivatalnok kedvesen felhívta a figyelmem, hogy ez egy picit tovább fog tartani - ha van egy órás intézni valóm, tegyem meg bátran...

S a lényeg, amiért ez a poszt készült: lehetőség van a számlákat weben, vagy mobilalkalmazáson keresztül megtekinteni, befizetni. (Részemről "csak" ennyi lenne, viszont aki szeretne, tud az állampapírokkal kereskedni is így, elektronikus formában.)
A hölgy mikor elhúzta előttem a mézesmadzagot - a mobilkincstár szóra tágra nyílt a pupillám, többlet nyál keletkezett a számba, mint egy rendes techblogosnak :-) - már látta, hibázott... Az igazat megvallva, ő hamarabb lesz nyugdíjas, mint én, és mivel neki nincs okostelefonja, így nem tudott teljesen minden kérdésemre válaszolni az alkalmazással kapcsolatosan. Mondtam neki, semmi gond, majd megoldom, s írok róla egy cikket, amiből számára is minden kiderül. Megkaptam a bejelentkezésekhez szükséges pinkódokat, amikkel másnap reggel 8-kor már be is léphettem... a weboldalukra csak!

Motorola Defy, custom rom, 4.3.1:

Screenshot_2014-01-23-21-16-25.png

Nosza, nézzük meg a táblagépen: Nexus7 (1), hivatalos 4.4.2 rendszer - no root!

Screenshot_2014-02-04-12-33-23.png

Nincs kedvem a Defy-re visszahúzni a gyári 2.2-es androidot, hogy kiderítsem, egy alap régebbi rendszerrel már hajlandó lesz-e az alkalmazás dolgozni.

Körbenéztem a program Play oldalán - a készítők senkinek nem írtak választ. Pár ember van megelégedve az alkalmazással (lehet, a fejlesztők mégis írtak...? :-) ), a többiek szintén "feltört telefonnal" mászkálnak - hiába van gyári rom a telefonjukon, vagy éppen a belépésnél jelentkező kudarc/hiba hatására pontozták le az appot. 

Küldtem levelet a készítőknek - amint érkezik válasz, ígérem frissítem a cikket!

Kedves Ügyintéző Hölgy! Sajnálom, de most nem sikerült érdemi információkkal gyarapítanom a tudását. Remélem, a közeljövőben sikeresebb leszek - ehhez persze a T. Fejlesztők akarata is szükséges!

Addig is ajánlok még egy oldalt, ahol kiszámolták már, nagyjából mennyire is éri meg ez a fajta előtakarékosság:
Hogy mennyi az annyi? A Privátbankár már kiszámolta.

Idebiggyesztem a letöltési linket... De igazából felhasználói név és pinkód hiányában úgyse fog beengedni Titeket a rendszer... Viszont, talán legalább elindul az alkalmazás! :-) Akinek mégis elindulna, szóljon a témához bátran!

play-letoltes.png

 

 

 

 

 


Címkék: para alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr565798414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wec 2014.02.04. 15:21:58

Lefordítanám magyarra: "A telefon fel van törve" azt jelenti, hogy a telefon rútolt. Úgy látszik, hogy ezt biztonsági kockázatként értékelik az alkalmazás készítői.

][-][alo 2014.02.04. 15:58:11

hm - az alap N7 is?
és a Playen még jó pár emberé? közöttük - hsz-e alapján - volt olyan is, aki csak a bekapcsoló gombhoz ért... s nem bántásból mondom mindezt.

Pong 2014.02.05. 09:37:28

>2014
>rootolt telefon
>biztonsagi kockazat
>do you even security?

onlyinkenya 2014.02.05. 12:04:19

oh... semmiseg "kijatszani". Orvendetes, hogy aggodnak a biztonsagom miatt, de majd en eldontom hogy a telefonon 'fel van-e torve'. A megoldas ebben sejlik:

Xposed framework telepitese -> RootCloak modul letoltese, aktivalasa -> app listaba betesz mobilkincstar + keyword listabol kivesz 'su' mert a hu.dorsum.clavis.kincstar.mobile sztringben ott szerepel a 'su' szoreszlet :)

Google+
süti beállítások módosítása