A Gyógyító Játék - Play to Cure: Genes In Space

- Hajtómű rendben, irányítási rendszer manuális, pajzsok aktiválva, letapogatási rendszer maximumra állítva, Kapitány!
Valahogy mindig mosolyt csal az arcomra a fedélzeti robothang "Kaptiány" kifejezése. "Bárcsak valódi csatahajón lehetnék, nem pedig a Bifrost Industries egyik begyűjtőhajóján..."
Miközben ujjaim az irányítási rendszer szenzoraira tapadnak, átfut az agyamon, miért is csinálom ezt. Nagy sóhaj közepette idézem újra és újra fel a kedvesem utolsó pillantását. Az a kérlelő tekintet, s a kérdés a szemében... "Miért pont én?"
- A megoldáshoz az Element Alpha fogja közelebb vinni az Emberiséget! - hangzott a tudósok "harcba" hívó mondata. Mit tehettem hát?
Itt vagyok, teszem a dolgom, én így tudok segíteni a rák elleni harcban!

pct.jpg

Korábban már voltak kezdeményezések, hogy a grafikus videókártyák számítási sebességét különböző, nagy kalkulációval járó projektekhez felajánlhatták az önkéntesek. A mobilipar is elérkezett erre a szintre. Igaz, itt nem csak a nyers processzorerőt használja fel az alkalmazás a rákkutatásban, hanem a játékosok ügyességét is!

Igen, a rákkutatásban! A Cancer Research UK áltak készített Play to Cure: Genes In Space alkalmazás egy szokványos űrhajós játéknak tűnik. Mellesleg az is. A háttérben viszont a pályák, az aszteroidák elrendezése mögött egy-egy daganatos betegtől származó genetikai adatállomány található. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: a játékos miközben kerülgeti az akadályokat, a tudósok helyett/mellett dolgozik, segítve őket az adatok feldolgozásában. Magyarul: több szem, többet lát!

Az Element Alpha megtalálásával nem mellékesen előrébb tudsz kerülni a ranglistán is, fejlesztheted az űrhajód - ha "csak" ez hajtana.

A pályák végén mintegy 250 KB mennyiségű adatforgalom generálódik - kéretik ezt szem előtt tartani. Segítek: egy-egy kép feltöltése a fészre/gére/megosztó helyekre lényegesen nagyobb adatmennyiség szokott lenni... Ha nincs 3G-d, használj wifit! (Csak ne Szocsiban!)

Szokásommal ellentétben nem rakok be saját képernyőképeket - töltsétek le, nézzetek szét, addig is segítetek a tudósoknak! :-)

Játékra fel! Itt vagyok, teszem a dolgom, én így tudok segíteni a rák elleni harcban! És Te?

play-letoltes.png


Címkék: közösség játék segítség rákkutatás alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr225804151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása