OTP SmartBróker - kezedben a tőzsde

A tőzsde világához én még elég kicsi vagyok, de tőzsdézés ugyan olyan, mint a sörözés: minden férfinak fel kell nőnie hozzá és ki kell legalább egyszer próbálnia. Mivel a fogalom és a működés nagyon sok fejben nem tiszta, ezért sokan kerülik a pénzszerzés ezen lehetőségét, ami némi üzleti érzékkel és odafigyeléssel kiváló kiegészítő jövedelemforrás is lehet. A tőzsde lényege nem más, mint az, hogy vegyünk és eladjunk. Venni akkor érdemes, ha valami az átlagárához képest alacsony áron kapható, eladni pedig akkor, ha olyan drága, hogy korábbi alacsony értéken vásárolt papírjainkon szép összeget kereshetünk és bízunk abban is, hogy ennél drágább az adott részvény már nem lesz a közeljövőben. Persze az egész nem ennyire egyszerű, hiszen rengeteg olyan dolog van, ami befolyásolja a részvények árait és egy jó tőzsdés ezekkel mind-mind tisztában van. Egy hirtelen balesetet szenvedett pénzvezér, vagy egy rossz cégfelvásárlás azonnal be tudja dönteni egy adott részvény árfolyamát, de hosszútávú befektetésként lehet, hogy érdemes megvásárolni, persze ha tudjuk, hogy ki lesz a vasmarkú utód, aki 2 év alatt ráncba szedi a céget. Summa summarum, a tőzsde nagyon érdekes és addiktív dolog és akik már aktívan használják, vagy szeretnék megismerni új eszközt kapnak a kezükbe az OTP SmartBrókerrel, amivel immár mobilról is vehetjük és adhatjuk a részvényeket.

Screenshot_2014-02-10-09-35-06.png

Az alkalmazás az indítás során azonnali frissítésbe kezd, lehúzza az éppen aktuális értékpapír adatokat, árfolyamokat és híreket, ergó percre kész információkat szolgál, hogy egyből bele tudjunk csapni a kereskedésbe.

Screenshot_2014-02-10-09-35-20.png

A belépés után a kedvencek képernyőre kerülünk, ahol real-time láthatjuk az általunk favorizált részvények és valutaárfolyamok alakulását. Ha valaminek nő az ára, zölden villan egyet, ha esik, akkor egy piros színű villanással adja tudtunkra, hogy egyből lecsaphassunk egy olcsóbban kapható részvényre. Ha az adott részvényre vagy valutára kattintunk, megnézhetjük, hogy az elmúlt órában hogyan alakult az árfolyama, hátha így könnyebben eldönthetjük, hogy érdemes-e bevásárolni, vagy esetleg eladni belőle. A frissítés 5 másodpercenként történik meg, de beállítható 1 perces intervallumra is a beállítások között.

Screenshot_2014-02-10-10-09-25.png

Akik a bizonyos értékekben hisznek riasztásokat is használhatnak: Ezzel a funkcióval lehet beállítani, hogy a rendszer automatikusan egy SMS üzenetben küldjön tájékoztatást arról, ha egy kiválasztott BÉT részvény árfolyama egy meghatározott árszintet, vagy árfolyamváltozást elér ill. meghalad. Árfolyamriasztás megadása az értékpapír részletező felületről is kezdeményezhető.

Screenshot_2014-02-10-10-38-41.png

Annak, aki szeret a hírek alapján ténykedni jó hír, hogy az app folyamatosan húzza le a legújabb cikkeket a hazai tőzsdézők bibliájáról, a Portfolio.hu-ról, úgyhogy ki sem kell lépnünk az applikációból ahhoz, hogy elolvassuk a hirtelen - akár a piacot is befolyásoló - történéseket és máris befektethetünk, vagy szabadulhatunk azoktól a papíroktól, amikben rizikót látunk.

Screenshot_2014-02-10-09-39-40.png


A programban folyamatosan nyomon követhetjük az aktuális egyenlegünket és megbízásainkat is, ennek hála sosem fogunk lemaradni semmiről. Az applikáció a magyaron kívül az angol nyelvet is támogatja és az OTP-nek hála folyamatosan karban van tartva és frissítve, ami a kimondottan jó 4,4-es értékelésén is meglátszik. Aki még sosem tőzsdézett annak azért ajánljuk, hogy kicsit kóstoljon bele ebbe a világba, hátha bejön Neki, aki folyamatosan tőzsdézik annak pedig azért ajánljuk, mert végre nyugodtan és biztonságosan elszakadhat a gépétől és az árfolyamokon kívül csak arra kell figyelnie, hogy mindig elérje a 3G, vagy egy stabil WiFI legyen közelben. Shortolásra fel!


Screenshot_2014-02-10-10-38-17.png


A SmartBróker alkalmazást innen tudjátok letölteni:

google_play_icon.png


Címkék: alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr95807386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása