Samsung Galaxy S5 - ahogyan mi várjuk

2014.02.18. 06:30 ][-][alo

sgs5unpa.jpg

A Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress eseményen a Samsung is képviselteti magát. Ha már ott van, kicsomagolja a legújabb csúcskészülékét, a Samsung Galaxy S5-öt. 
Hogyan is várjuk, látjuk mindezt?

Rövid összefoglaló következik, hogy az androlib.blog.hu szerkesztői mit is várnak az új Santa Mariatól. (A zászlóshajót nem írhatom le, mert egyrészt elcsépelt, másrészt pedig drága lenne az a szó...:-) Egyébként nekem az áthúzott szóról mindig a Santa Maria jut eszembe... )

Halo: Moto X kinézetű  - 4,7" full hd, erős processzorka, 2-3 gb ram, 32 giga háttértár+microSD, valami normális fényképező - rázkódásvédett videózással, nfc, lte, rádió, stb. Az ujjamat felismerheti éppen, ha már ez a menő, akkor úgyis ez lesz... Normális méretű akkumulátor - amivel aktív (!!) nyúzással is kibír egy napot! gorilla glass3 - esetleg valami bacitapadásmentesség legyen rajta, usb3, otg, hdmi esetleg.
Ezek szerintem nem is akkora nagy elvárások - ha "csak" ezeket hozza, akkor nem hoz semmi újat, csak a kötelezőt...

Yarner: Kicsit szövegszerűbben: persze, legyen több és erősebb az előzőnél - bár gyorsabb hardverre nem hiszem hogy szükség lenne, de a 3 giga ram abszolút elvárás - ettől szárnyakat kap az Android. A kijelző éppen lehet rongyrázásból QHD (azaz 2560×1440, nem tévesztendő össze a qHD-val), de ez valójában teljesen szükségtelen.
Viszont elvárnám, hogy szedjék ki a rendszerből a gyári app-csomagot: a Samsungos fordító, útikönyv, fitness, meg minden franc alapból egyszerűen nem kell, legyen külön exkluzívan letölthető. Rengeteg helyet foglalnak a telefonon, és a kutya nem használja őket - legalábbis nem mindet és nem egyszerre.
Jó lenne, ha megszabadulnának a hardveres gomboktól, de erre minimális esélyt látok, és, mint minden évben, idén is abban reménykedünk, hogy feltalálják Koreában a kerámia vagy kevlár vagy bármilyen készülékházat, ami nem sima műanyag...

Decoati: én olyan S5-nek örülnék, ami az enyém :)

Gabking: Én olyan S5-öt várok, ami a Note3 formavilágával rendelkezik. Annyi pletyka kering már a technikai paraméterekről, hogy a felének is örülnék. Egy biztos, most már nem lehet "csak" szolgáltatásokkal operálni, valami technikai áttörést kell "villantani" hogy a növekedési ütemet fent lehessen tartani. És nem csak a magok számát, ram méretét kell növelni, hanem valami átütő megoldás kell.. Valami nagy szenzor, stb... (Abban azért bízom, hogy most nem próbálnak meg ujjlenyomat olvasót bele erőltetni.)

S van olyan szerkesztő is, akit teljesen, totálisan hidegen hagy ez az "őrület". Ő csak megvonja a vállát, és kérdőn felvonja szemöldökét: "Ideje volt?"

Nagyjából már lehet a technikai paraméterekről tudni: 5,25" kijelző, QHD felbontás (azaz 1440*2560 - jesszumpepi - a monitorom nem tud ekkora felbontást...), 2,5 GHz-es négymagos processzor, 3 GB RAM, 20 megapixeles fő képalkotó, 2 megapixeles előlapi kamera, 3000 mAh-s akkumulátor, s ropogós Android KitKat mellé. 

Hogy mi az, amit extraként mellé tud tenni a Samsung? Ez minden bizonnyal kiderül február 24-én, az esti órákban. 

Hogyan várod az eseményt? (Ha egyáltalán várod... :-) ) Csipsz, kóla/sör, sültkrumpli betárazva és nézed a közvetítést a neten? Vagy netán személyesen leszel jelen? :-)

A hozzászólásokban elmondhatod, mit vársz az újdonságtól! Azt is leírhatod, mi az, amit szívesen látnál egy-egy gyártó következő Ikonjánál - hátha egyszer a vásárlóra is kíváncsiak lesznek...

 


Címkék: várakozás unpacked samsung galaxy s v

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr795818246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2014.02.18. 10:07:54

Egyetlen egy dolgot várok, állítható záridő. Ezzel engem megvennének kilóra :) (Tudom, vegyek Lumiát) Maradnék Android vonalon ha lehet.

Google+
süti beállítások módosítása