TaxiQuick - Rendelj taxit egy gombnyomással

Régen az emberek ha taxit akartak, akkor társadalmi helyzetüktől függően elbattyogtak a legközelebbi telefonfülkéig és rendeltek maguknak egyet, vagy addig szaladtak, amíg nem találtak valamelyik sarkon egy éppen szabad autót. Az idők változtak, a technika fejlődött és a házi vezetékes telefonok már kiváltották az utcai vadászatot, majd a mobilok végre lehetővé tették, hogy ha mégis az utcán kell taxit szereznünk, az első manőver ne a telefonfülke-keresés legyen. Így 2014 első negyedévének végén a mobilos módszer is kezdett kissé unalmassá és casual-lé válni, úgyhogy ideje volt ebben is újítani és kihasználni a legfrissebb technológiákat, így született meg a TaxiQuick, ami maga a taxirendelés next level-je.

Screenshot_2014-02-26-12-56-41.png

Az app elindulása után egyből megjelenik a Google Maps, amin nem csak a saját helyzetünket, de a TaxiQuick rendszerébe kapcsolódott taxisok helyzetét is láthatjuk, így végre nincs az a régi szituáció, miszerint a diszpécser kollegina 10 perceként mondja el Nekünk, hogy 15 perc múlva már ott is az autó. Az új módszerrel könnyedén megnézhetitek, hogy van-e a közeletekben valaki, aki fel tudna Titeket venni, így a jó öreg telefonos szédítésnek lőttek. Emlékszem, egyszer 50 percig álltam az utcán, zuhogó esőben és vártam a mindjárt érkező taxira, míg végül bevallották az ügyfélszolgálaton, hogy nem tudnak autót szerezni. Remek érzés volt és azóta használom a "ki van a közelemben" módszert, mely szerint vizuális kontaktust építek fel a környékemen parkoló taxisokkal és azt a társaságot hívom, aminek a kocsija éppen ott figyel, így sosem kell várnom. Szerencsére a TaxiQuick-kel nem kell ilyen Bear Grylls-es módszereket bevetni, egyszerűen látható, ha van a közelben valaki.

 Screenshot_2014-02-26-12-45-30.png

A rendelés leadása előtt érdemes megadni a személyes adatainkat (megadhatjuk rendelés közben is), így nem kell ezzel bajlódni, ha hirtelen kell egy fuvar (megjegyzendő, hogy minimális adatot kell csak megadni magunkról, úgyhogy fél perc alatt ez is letudható). A rendeléshez egyébként további infókat is meg lehet adni, a személyek számát, a nagyobb csomagot, vagy olyan speciális kívánságokat is szemmel tartva, mint a gyerekülés, bankkártyás fizetés lehetősége, vagy az extra méretű csomag, Green Peace-es olvasóink pedig még hibrid autót is rendelhetnek Maguknak. A TaxiQuick arra is lehetőséget ad, hogy az út után értékeljük az adott taxist és a keresésben is kitérhetünk erre: szabályozhatjuk, hogy milyen minimális értékelésű taxist szeretnénk. Amikor a Note 2-őmet vettem a Lurdy házban voltam és nem akartam az 1-es villamos vonalán végigmenni hazáig így elsőre, félve attól, hogy kibicskázzák a kezemből az új telefont, ezért egy taxit hívtam magamnak. Az úriember mondta, hogy Ő igazából nagyon siet, úgyhogy ha nem gond, 15 perc alatt leszállítana Óbudára. Mondtam Neki, hogy egyáltalán nem probléma, én sem szeretném a napom a kocsijában tölteni, persze amikor elkezdtek csikorogni a kerekek és a halálfélelem ON módba kapcsolt, akkor tudtam, hogy ezzel a sofőrrel többet nem szeretnék utazni. Erre jók hát az értékelések, az izgalomra vágyó utasok természetesen kezdhetik egy csillagról a keresés, hátha lesz némi élményfaktor is az utazásban :))

Kattintásra galéria nyílik

A TaxiQuick nem csak az utasoknak fejlesztett, egy külön applikáció készült a rendszert használó taxisoknak is, így lehet nyomon követni Őket és ezen az app-on keresztül kapják meg a rendelési adatokat is.

Miért érdemes használnod?

  • egyetlen gombnyomással kezdeményezheted a rendelést. Ehhez nem kell tudnod az aktuális, pontos tartózkodási helyed címét sem
  • a rendszer mindig a legközelebbi Számodra megfelelő taxis részére továbbítja a rendelésedet, így garantált, hogy a taxi a lehető leghamarabb megérkezik
  • jogos a kérdésed: honnan tudja, hogy melyik a Számodra megfelelő? Az opciók között beállíthatod, hogy milyen "extra" igényeid vannak: pl. extra méretű csomagod van, gyerekülésre van szükséged, esetleg
    kizárólag hibrid autóval vagy hajlandó közlekedni ;)
  • a térképen folyamatosan látod a saját ill. a közeledő taxi pozícióját, így nincs idegeskedés, bizonytalanság
  • az utazás végén egyszerűen értékelheted a taxis által nyújtott szolgáltatást
  • az alkalmazás használata természetesen semmilyen költséggel nem jár. Az utazás pontosan annyiba kerül, mintha bármelyik diszpécser szolgálaton keresztül rendelted volna a taxit.

 

A TaxiQuick utasoknak készült változatát innen tudjátok letölteni:

get-it-on-google-play-300x109.jpg

 

 

 

Ha taxis vagy és szeretnél a rendszerhez csatlakozni, a taxisoknak készült verziót innen tudod letölteni:

get-it-on-google-play-300x109.jpg

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr935833649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C4rt3r 2014.02.26. 19:50:12

Szerintem nagyon hiánypótló a fővárosban. Egyébként vidékiként teljesen megdöbbentő volt a cikk elején olvasni, hogy azt mondja a diszpécser, hogy "15 percen belül"... Itt Szolnokon, ha a harmadikról felhívom az ajtó bezárása közben, mire leérek, legtöbbször már ott van az autó, de egyébként se kell 3-4 percnél többet várni soha. Igaz a legnagyobb távolság 5 km a városon belül :)

Zsírfeka 2014.02.27. 10:26:19

Számomra az a legfurcsább, hogy itt ez a jó kis alkalmazás, és. Látok kb 5 kocsit a térképen, azt is a belvárosban....fürtökben kéne megjelenjenek a térképen, mert szerintem sokan fognak élni vele...általában azt hallom kevés az utas, most mégis azt látom nem adják meg maguknak a lehetőséget a vevőszerzésre....élhetetlenek :-)

Lesből Támadó Szárítókötél 2014.02.27. 10:57:48

Ühüm...

play.google.com/store/apps/details?id=hu.evopro.android.radiotaxi

Amikor még Rádió Tele5 vagy mi a tököm volt a nevük, már akkor is megvolt ez az alkalmazásuk, ami majdnem pontosan ugyanezt csinálta: nem mutatja ugyanis a környéken levő taxikat. Van benne viszont visszajelzés, többek közt mutatva a kocsimárkát, így azonnal tudom, hogy az általam rendelt kocsi áll-e a kapu előtt. (Amúgy azért ezt kezdtem el használni, mert talán ez volt az egyik olyan szervezet, amelyik lehetővé tette a bankkártyás fizetést a kocsiban.)

Amúgy úgy látom, van még egy hasonló alkalmazás, mint a TaxiQuick:

play.google.com/store/apps/details?id=hu.ewise.taximost

Lehet tesztelni. :-)

fifibá55 2014.02.27. 11:02:01

A taxizás költségeit tekintve, inkább az AppStore-ban lenne célszerű egy ilyen programot megjelentetni..

meow? 2014.02.27. 12:03:30

Azt mondd meg nekem, hogy ferfi letedre (gondolom a tomi ferfinev meg manapsag is), hogy a francba van neked halalfelelmed egy taxiban a _varosban_. Mennyivel ment? 90? Hubazmeg, komolyan, manapsag minden ferfi ilyen rozsaszinpuloveres kis kocsog?

opati666 2014.02.27. 12:16:26

"Remek érzés volt és azóta használom a "ki van a közelemben" módszert, mely szerint vizuális kontaktust építek fel a környékemen parkoló taxisokkal és azt a társaságot hívom, aminek a kocsija éppen ott figyel, így sosem kell várnom."

Ha már egyszer ott van a szemed előtt a taxi, akkor mi a lócsecsnek kell telefonon hívni? Odamész és beleülsz.

Trunkel 2014.02.27. 13:29:13

Megtetszett a leírás, le is töltöttem iOS-re, de egész Újpesten egy búvalbélelt taxit se mutat. Most akkor mi van?

ritmikus csimpifon 2014.02.27. 13:43:57

Ez egy taxisok által hivatalosan használható app? Nem hinném...

Reggie 2014.02.27. 14:47:06

@opati666: Mert egy idoben ugy olcsobb volt.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.02.27. 15:45:03

@opati666: Azért, mert ha telefonon hívod, olcsóbb, mintha odamész és leinted... lehet, hogy a most módosított szabályok szerint nem, de x hónappal ezelőtt a társaságok nagy részénél így működött...

@meow?: valószínűleg személyesen nem így beszélnél velem kisfiam, maradjunk ennyiben... Az meg, hogy vezetési stílusok között nem tudsz különbséget tenni, tudjuk be az asperger szindrómádnak.

etruszk 2014.02.27. 16:44:12

@fifibá55: Engem az érdekelne, hogy vajon hány nap után lehet taxi nélkül közlekedni egy új telefonnal?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.02.27. 16:49:04

@etruszk: Látom neked megvan mindened amit pénzben mérnek. Kár, hogy nincs semmid, aminek értéke van :(

fairlane 2014.02.27. 16:52:36

@Trunkel: Letöltöttél iOS-re egy Androidos appet?

etruszk 2014.02.27. 17:20:02

@Tomi from Space: Nem számítottam rá, hogy személyesen válaszolsz, de ha már: Sajnálom, ha megsértődtél, de a történetnek azt a részét úgy is lehet értelmezni, hogy óbudai lakosként félsz végigvillamosozni a pesti oldalon, mert félsz, hogy kirabolnak. Én nem a Lurdy felé lakom, de a "kibicskázás" kifejezésre felkaptam a fejem. Közben minhta ez olyan fontos lenne, megemlíted, hogy óbudán laksz, illetve az egyik képen is jól látható a telefon óbudai tartózkodási helye.
A másik, hogy nekem túl drága a taxi.
Egyébként az alkalmazás tényleg érdekes.

Az értékeimről vagy azok hiányáról pedig beszlhetünk máskor, gondolom nem bánod, ha nem offoljuk szét a blogodat.

Trunkel 2014.02.27. 20:40:09

@fairlane: Van iOS-re is, nemcsak Androidra. Ugyanez, még a képernyők is egyeznek.

Google+
süti beállítások módosítása