Google-féle "Alma-nach"

2014.04.09. 20:30 ][-][alo

Almások, figyelem!

Gyertek, gyertek, de csak óvatosan, nehogy elhagyjátok a kukacotokat, vagy kilötyögjön a levetek! Ha eddig nem tudtátok volna, a Google megkezdte az alap alkalmazásainak frissítését. S hogy mi közötök ehhez? A funkciókban is bővülnek az appok, de a lényeg most jön, külsejükben is megújulnak. Igen, most már tényleg mondom: a Google az Apple almáskertjében járt, és ha már ott volt alaposan fényképezgetett is...

a-2.jpg

Szóval a lényeg, Almások: a Google kinézetet szerzett magának a Hőnszeretett Apple készüléketeken vidáman muzsikáló, 7-es nevezetű oprendszerének Naptár alkalmazásából!

Ha nem hiszitek, lássátok saját szemetekkel! 

a-1.jpg

Ugye ismerősek voltak ezek a képek?

És most lássuk, mivel készül a Google a kiszivárgott Naptár alkalmazás külsőségét illetően, vagyis mivel találkozunk majd mi, androidosok:

g-n1.jpg

Igen, igen - kíííííííséééérteties a hasonlóság! Most aztán lehet fröcsögve levet ereszteni! 

Nos, most, hogy elmentek az Almások, jöhetnek a lényeges dolgok: két fontosabb bővítést emel ki a cikkíró, a napi menetrend kezelését, valamint a születésnapok beépülését - melyek akár G+-ból is beépülnek a naptárba. Hurrá, lesz ilyen is...

Igazából csak egy dologra várok - de már három éve: az alap Google-s Naptár alkalmazásban nem lehet eseményt másolni, és beilleszteni későbbi időpontba. Sőt! Ezt még a webes Naptárban se lehet megcsinálni... Hihetetlen!
Amit anno találtam, s ez itt a reklám helye: a Gemini Calendar - ez a kezdetektől fogva ismerte a copy-paste lehetőséget. Azóta persze van más ilyen naptár, tudom. 
Nálam még mindig azért old le a biztosíték, hogy ezt az alap dolgot nem hajlandóak beletenni az alkalmazásba - pedig még írtam is nekik emiatt.

Nincs más hátra, mint reménykedni, megéri ezt a funkciót is az alkalmazás...

Jah, persze, a kinézet :)

Nektek hogy tetszik? S mennyire fognak az Almások mutogatni?

Forrás: geek.com


Címkék: google frissítés naptár alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr376002447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C4rt3r 2014.04.09. 21:52:18

Csak én nem látom azt a kísérteties hasonlóságot?

][-][alo 2014.04.09. 22:43:45

@Dalmadi István: jajjj - neeee... nem mondod? ennyi erővel ez olyan, mintha nem is lenne...
Működik a fogd és vidd - akkor egy ctrl+fogd és vidd miért nem lehetne másolás? ennél egyszerűbb nem is lehetne pedig a dolog.

@C4rt3r: A: nem elvakult almás vagy, B: androidos vagy és vágod a dolgot. hm? :)

Darkcomet 2014.04.10. 06:20:23

Androidos vagyok, és nem vágom a dolgot. Mit is kéne látni?

Lángoló Nyelesfing 2014.04.11. 17:03:43

Én Any.do Cal-t használok, na az tényleg 1 az 1-ben olyan mint az iOS-en. Egy másik nagyon jó iOS kalendáriom a Fantastical, annak sajnos nincs Androidos verziója.

Google+
süti beállítások módosítása