A HP lát fantáziát az androidos laptopban

2014.04.29. 12:17 Yarner

A HP-ról eddig is tudhattuk, hogy elfogadhatónak tartja, hogy az Androidos az asztali (elegánsabban deszktop) munkatérben is helyet kapjon, de az eddigi próbálkozások ebbe az irányba inkább afféle biztonságos félmegoldásoknak tűntek: Az all-in-one monitorokba szerelt Android azért inkább másodhegedűs a képernyőre kötött megszokott PC helyett, a Slatebook X2 pedig 10 hüvelykes érintőképernyőjével és leválasztható billentyűzetével inkább volt egy Transformer-követő tablet extrákkal, mint netbook. 

A Notebook Italia találta meg a HP legújabb, még be sem jelentett reklámfilmjét nem túl mélyen elásva a cég honlapján: úgy tűnik, a közeli jövőben várható a HP Slatebook 14. A videót persze már sebtiben eltávolították a honlapról, de addigra nagyjából mindent meg lehetett tudni a készülékről.

hp_slatebook_14_2.jpg

A 14 hüvelykes képátlójú Full HD érintőképernyő fixen kapcsolódik a billentyűzethez, az elég csinosra sikerült gépházban pedig egy erősebb tablet motorja dolgozik: 4 magos nVidia (Tegra 4?) processzor, 2 GB memória, és a HP-től megszokott Beats audio számára is jutott hely. Tárhelyből csak 16 BG jutott (a Slatebook X2 64 gigájához képest ez kutyafüle), de legalább bővíthető. A képeken egy SIM-aljzat is látható, tehát mobilnetet is tud fogadni a kütyü. Viszont annak ellenére, hogy a naptár (ellenőriztem) egyértelműen 2014 közepét mutatja, úgy tűnik, 4.2-es Android-verzió dolgozik majd a gépben. Ezzel legalább a többfelhasználós mód már elérhető, egy ilyen eszköz esetében ez kiemelten fontos.

hp_slatebook_14_8_beats.jpg

hp_slatebook_14_7_touchscreen.jpg

Most már csak az a kérdés, mennyi értelme van Androidot szerelni egy laptopba? Megállja a helyét, mint teljes értékű asztali rendszer? Tény, hogy az Android elsősorban mobil felhasználásra termett - a Google desktop projektje egyértelműen a Chrome OS, tehát a HP itt egy kicsit a széllel szembe megy. Mindenesetre kipróbálnám, mire lehet menni a notival, a Jelly Bean már lehet, hogy állja a sarat. Az biztos, hogy pl. egy file vagy kép beszúrásánál körülményes megoldás lehet megnyitni egy külső galéria vagy file-kezelő appot, ahogy azt a telefonunk teszi. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az a kérdés, megszokhatók-e ezek a desktopon szokatlan extra körök. Azt nem tudjuk, ilyen szenzorok lapulnak a készülékben, lehet-e a laptop rázásával irányítani a kedvenc játékunkat...

Használt már valaki Androidot irodai jellegű munkára?


Címkék: hírek notebook nvidia

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr196097975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.04.29. 14:13:52

@C4rt3r: Igaz, de laptop != tablet. Nagyobb a közös keresztmetszet az asztali gépekkel, és a mobilabbnak szánt netbook inkább a 10-11 col körüli méretben mozog. A 14" és a teljes rögzített billentyűzet komolyságot produktivitást sugall.
No meg egyre több irodában és otthonban is már a laptop vette át a desktop gép helyét, szóval inkább ez a célközönség.
De az fix, hogy a midi házas Celeronnal nem fogok kiülni a teraszra emailezgetni :-)

][-][alo 2014.04.29. 14:47:04

én se ülnék ki - legfőképpen terasz hiányában :)

azért kíváncsi lennék egy Chrome OS olyan szintű, irányú fejlesztésére, amit aztán fel tudnék tolni egy dv-6-os hp-ra...

C4rt3r 2014.04.29. 23:02:15

jól mondod, teljesen kezdik átvenni a laptopok a desktopok helyét nagyon sok helyen. Ott is, ahol egész évben ugyanabban pózban van az asztalon, töltőre dugva. Teljesen felfoghatatlan nekem, hogy miért választják az ilyen esetekre a mütyür kijelzőt, a mikro felbontással, a tömörített billentyűzettel, a teknős hardverrel, jó drágán. Megtévesztett emberek :(

Google+
süti beállítások módosítása