Zsebpiszok elleni harc

2014.05.18. 12:28 ][-][alo

Az esőzés és a lehűlés után sokaknál tombolnak majd a bacilusok, beköszönt a Megfázás Kora. A betegség pedig együtt jár az elhasznált papírzsebkendők számának emelkedésével, aprócska darabkái pedig szignifikánsan növelik a zsebpiszok tartalmát...

zebpiszok.jpg(A képen Zsebpiszok látható - az Elsüllyedt Világok egyik hírhedt kalóza :-) )

Zsebeinkben található apró szöszök, papírgalacsinkák, csoki-mogyi maradékok a mobiltelefonok ősi ellenségei. Általában az androidos készülékek tetején található a jack-bemenet, alul pedig az usb csatlakozó helye. A nyílások fekete lyukként vonzzák magukhoz a zsebpiszkot - mondanom se kell, mekkora galibát okozhatnak ezáltal.

Harcra fel hát a nem kívánt zsebpiszok ellen!

Helyes gondolatnak tűnik a zsebek tisztán tartása, esetlegesen a telefon valamilyen külön tokba rejtése. (A vízálló telefonok tulajdonosai védettnek mondhatják magukat - ugye nekik egy dugót kell eltávolítaniuk a csatlakozókból.)

De mi van, ha már megtörtént a baj?

"Piszkáld ki, piszkáld ki, piszkáld ki belőőőőle..."
Zsebob
, Moto X-es fórumtársam a porszívó használatára hívta fel figyelmünket: a kézzel történő szűkítés után megfelelő eredményt érhetünk el.

A kisgyerekeseknek pedig bátran tudom ajánlani a háztartásuk másik csodafegyverét, az orrszívót! :-)

 

 

Milyen egyéb megoldást tudtok még ajánlani? Esetleg érdekes történet a bedugult nyílásokról...? ;-)

 


Címkék: érdekes

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr136179007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.05.18. 14:02:47

Én egy rituálisan használt telefon tokot használnék.

plumpy80 2014.05.19. 11:08:16

Én mindig ugyanabban a zsebemben hordom a telefont, és abba zsebbe sosem teszek semmit a telefonon kívül. Így a zsebpiszok sem gyűlik benne annyira, hogy ez problémát okozna. Bár én is mindig küzdök vele, a másik zsebemmel, de ott a zsebet szoktam takarítani. Kipakolok mindent, kihúzom, és kiporolom... :D

Google+
süti beállítások módosítása