OTP - OTPay - Ideje mobillal fizetni

Pár éve még hüledeztünk az NFC megjelenésénél és elképzelhetetlennek tartottuk, hogy van ennél feljebb is, azóta pedig az NFC-s fizetés az életünk szerves részévé vált, legyen szó bármilyen bolti, vagy fesztiválos fizetésről. Az NFC egyik hátránya viszont, hogy megfelelő bankkártya, mobil és persze elfogadóhely is kell hozzá, amiből kicsiny hazánkban még nem találunk annyit, amennyit szeretnénk. A fejlődés pedig nem állhat meg és az új technológiák lehetőséget adnak arra, hogy akkor, ott és úgy fizessünk, ahogy szeretnénk.

Screenshot_2014-07-23-09-52-30.png

Az OTPay lényege is ez: Bárhol, bármikor fizethetünk vele, legyen szó egy étteremről, moziról, vagy egy hirtelen elintézendő banki átutalásról.  Az alkalmazásban külön menüpontot kaptak az elfogadóhelyek is, úgyhogy még mielőtt nekilódulnánk a kedvenc boltunkba pénzt költeni, megnézhetjük, hogy elfogják-e fogadni fizetési módként a legújabb alkalmazásunkat.

De hogyan is működik?

A működése rémesen egyszerű és minimális adminisztrációt igényel: Be kell regisztráltunk a telefonunk, amihez egy hitelesítő kódot kapunk, meg kell adni az email címünket és az online fizetés igénybevételéhez be kell regisztrálnunk az OTP-s bankkártyánkat is. Az egész művelet nem tart tovább 1 percnél és innentől kezdve (egy kártyaaktiválás után), már fizethetünk is vele vagy elvégezhetjük az esedékes átutalásainkat is. Jó hírünk van a feltöltőkártyásoknak is: Az alkalmazáson belül is feltölthetjük az egyenlegünket, vagy a mikrotranzakciónak fenntartott egyenleget is akár, így el lehet végre felejteni az automatákhoz vagy a megfelelő boltokhoz való rohangálást is.

Screenshot_2014-07-23-09-58-37.png

Az alkalmazás legérdekesebb része a QR kódos fizetés. Ha így szeretnénk kiegyenlíteni a vásárlást a dolgunk csak annyi, hogy az üzletben számlánkhoz csatolt QR kódot leolvassuk és jóváhagyjuk a fizetést. A fizetéseket később is megtudjuk nézni egy saját tranzakciós listában, így nem hónap végén fogunk hüledezni és gondolkodni azon, hogy vajon mire költöttünk annyit. Mióta lehet online bankolni, mindig rendelkeztem ilyen-olyan webes banki előfizetésekkel és az OTP-hez való igazolásom óta is lelkes OTP Direkt felhasználó vagyok, már ha a PC-m körül legyeskedem. Az OTPay új lehetőségeket adott és egy OTP SmartBank alkalmazással felvértezve tökéletes párost alkotnak az összes létező pénzügyünk intézésében, nyomon követésében és adminisztrációjában. Az alkalmazást innen tudjátok letölteni, további képeket pedig a galériánkban nézhettek meg róla.


Címkék: otp alkalmazások otpay

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr856537465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása