Az új Nexus majdnem táblagép nagyságú lesz?

2014.09.25. 10:58 ][-][alo

Bálnának titulálják a Droid-life oldalán az új Moto-Nexust. Aranyos orka Motorola logóval. 

motorola-nexus-x-moto-x.jpg

Miért is lett ez a rajz? Gyilkos méret, gyilkos tartalom?

Úgy tűnik, a pletykák beigazolódni látszanak, a Motorola készíti a Nexus 6-ot, amit korábban csak "Shamu"  fejlesztői néven emlegettek. Mostanság viszont egyre több helyen Nexus X-ként hivatkoznak a készülékre.

A 9to5google.com oldalon megjelent kép szerint a készülék egy nagyobb, felfújt Moto X lesz. Így talán érthető a Nexus X elnevezés lebegtetése.

shamufinal22.png

A főbb paraméterek: 5,92" kijelző, felbontása QHD (2560x1440 pixel), 13 MP-es hátlapi kamera, 3 GB RAM, 32 GB háttértároló, 3200 MAh-s akkumulátor és Snapdragon 805 processzor. 

A processzorral az a baj, hogy nem 64 bites... (már akinek baj!) így az új Android rendszer, az "L" nem tudja majd maradéktalanul kihasználni. Talán ezért is lesz egy Nexus9 táblagép, hogy abban legalább demonstrálni tudják az "L" képességeit... 

Az akkumulátor szerintem kevés lesz az egynapos használathoz. De még nem törtem pálcát a készülék felett. A többi... mondhatjuk, hogy hozza a kötelezőt.

A telefon, bocsánat phablet nagyság pedig valóban gyilkos. Látható, a kezelőgombok is lejjebb kerültek: elérhető közelségbe...

Hogy ezzel a mérettel kinek is akarnak kedvezni? A felhasználók valóban a nagyobb és nagyobb készülékméretet akarják? 

Úgy tűnik, elérkeztünk a hullámhegyre a készülékek méretét és a kijelzőn megjeleníthető pixelek mennyiségét illetően. Innen véleményem szerint már csak lefelé vezet az út. A média hiába sulykolja majd a tömegek fejébe, hogy a nagyobb kell nekik - ha fizikailag nem tudják majd hova rakni a "mobil"telefont. Vagy lehet, a táskagyártó és ruhakészítő cégek világuralmi lobbija áll az egész mögött? Hiszen nekik lesz csak igazán munkájuk eztán! Külön kis táskácska a "kis" mobilcuccnak, külön zsebecske a Vakond nadrágjára, de jókora, hogy szegénykének beleférjen az új, "apró" mobileszköze... ("Megvarrom, megvarrom, persze, hogy megvarrom!" - mondta a nádirigó a Kisvakondnak.)

Azok járnak jól szerintem, akik nem "hullámlovas"-típusok, így aztán mire készüléket váltanak, megint a kicsi lesz a trendi... S ők éppen beleilleszkednek majd az akkori divathullámba.

Esetleg még szoríthatunk a Project Ara kezdeményezésnek. A Lego-teló sokak problémáját megoldaná, akár hosszabb távon is.

Mit gondoltok egy ekkora "mobileszközről"?


Címkék: pletyka motorola nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr856729931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.09.25. 12:06:37

Rövid véleményem: Neeee...
persze, tudom, hogy minden évben ezt mondtuk az egyre nagyobb telefonokra, dicsértem is anno a HTC One M7-et, hogy mertek nem nagyobbat csinálni, és aztán persze mindig megszoktuk a nagyobbat, de alapértelmezett telefonként (és az Androidban a Nexus bizony az, nem valami különcöknek való alternatíva) 6 colos készüléket kiadni egyszerűen skandallum. Jelenleg azt mondanám, hogy ügyesen megtervezett készülékház és nagyon vékony (nem elgörbülős :-) ) káva mellett kb 5,2, esetleg fogcsikorgatva 5,5 még elmehet telefonnak, efölött már ne kelljen a fejemhez tenni, hülyén fogok kinézni vele, pedig elég nagy arcom van :-)

(NB: lehet, hogy a Moto Hint és az Android Wear akarja az új irányt mutatni: a telefont csak akkor vesszük kézbe, ha éppenséggel a képernyőn akarunk valamit csinálni, telefonáláshoz ott vannak a wearable-ök, de erre még nincs kész a világ, én legalábbis biztosan)

A QHD meg kicsit aggaszt, nem fogja bírni az akku.

...De legalább nem zaklat majd a tudat, hogy nem ilyenem van...

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2014.09.25. 12:56:25

Nexus 4-em van és egyre jobban zavar a mérete, már ez is túl nagy nekem. Én valahogy nem érzem azt, hogy szükség lenne eszközre egy 4 colos telefon és egy 7 colos tablet között. Én személy szerint folyamatosan szenvedek az egykezes használattal és azzal, hogy miben vigyem magammal a telefont, a zsebemben már nem fér el normálisan.

Imádom a nexusom és még megvárom vajon az L (ha megkapja) hoz-e valami olyan változást, ami maradásra bír, de ha nem akkor lehet, hogy ebből iphone 5s lesz.

2014.09.26. 08:41:12

5.7 collos note3-mal nincs gond - nekem. A tömegek azonban errefelé nem szeretik azt a méretet. Pár millió vásárló azért összecsurran majd.

báró Csekonics 2014.09.27. 12:59:12

Túl nagy.
Nekem is N4-em van - az még 'határeset' de az innenső oldalon.
Néha gondolhatnának azokra is, akik nem mindennap hordanak zakót hogy annak a zsebébe tegyék a telefont.
Farmerzsebben az N4 még épp elfér, de leülve már van amikor kényelmetlen.
Folyton kivenni, iderakni-odarakni... Az kb. olyan, mint régen a Motorola (!) 'táskatelefon'

Google+
süti beállítások módosítása