Babaőrző Android - Baby monitor

2014.09.29. 12:44 Yarner

-Jó, akkor tegyük le a kicsit aludni. Ugye becsomagoltad a kiságyat?

-Persze, van matrac, hálózsák, minden.

-Hoztad a babafigyelőt is?

-Ööö

...hopp. Szokás szerint kapkodósan indultunk barátainkhoz, valami apró lépés mindig kimarad, ha  az ember két gyerekre és egy szülinapi bulira csomagol (meg a fene szeret azzal a sok zsinórral bajlódni). Viszont a vendégszoba lényegében egy másik épületben van, esélytelen meghallani, ha felébred a picur vagy akar valamit. 

Mit csinál ilyenkor egy modern apa? Magabiztos arcot vág s a lelke mélyén izzadva húz a Play Áruházba babafigyelőt keresni... és persze egy perc alatt talál is, mert ahogy azt anno a Nagy Guru megmondta: Erre is van app.babymon2.jpg

A Baby Monitor a maga faék egyszerűségében gyönyörködtetően hatékony: a baba mellett elhelyezett telefon méri a zajszintet, és ha az átlépi a beállított küszöböt, vagy felhívja egy megadott számot, (hadd halljuk, hogyan üvölt a kiskorú) vagy SMS-t küld rá. Ennyi, semmi flanc. Azt csinálja, amit várok tőle, és a lehető legegyszerűbb módon. Egyetlen dologra kell odafigyelni: az érzékenység beállításánál a Low-High tolóka nem azt jelenti, hogy az érzékenység alacsony vagy magas, hanem épp fordítva, halkabb, vagy erősebb hangra jelezzen be az app.

babymon3.jpg

 

babymon4.jpg

Az alkalmazás teljesen ingyenes és pehelysúlyú, nincs 800K az egész. Vannak benne persze mindenféle extrának nevezhető dolgok: alvásnapló, cikkek babatémában (mintha egy kisgyerekesnek nem lenne már tele otthon a szekrény meg a böngészési előzmények ilyesmivel...) és egy kicsit gyanús fényképező funkció, ugyanis a képeket az alkalmazás valahová egy internetoldalra küldi, de ne aggódjunk, hihetetlen rossz felbontásban (amúgy a hátoldali kamera készíti a sztárfotót, ha bekapcsoljuk ezt a lehetőséget. Szerintem nyugodtan elfelejthetjük.)

Innen lehet letölteni:

play-letoltes.png

Persze sok más megoldás is létezik ugyanerre a rókabőrre, a jobbak már fizetősek, mint pl a Dormi (pontosabban havonta négy órányi babafigyelést ad ingyen), de van ingyenes is, mint a... Baby Monitor (nem igazán erőlködnek a névválasztással a fejlesztők). Ezekben az a közös, hogy sokkal többet tudnak, képesek mindenféle intereneten át oda-vissza kommunikálni, vagy akár skype-on át is hívhatnak, de komolyabb előkészületet igényelnek, a készülékeket párosítani kell, stb.  Mindenesetre hasznos tud lenni egy  ilyen alkalmazás, bár az légzésfigyelős szerkentyűk okozta biztonságérzetet nem tudja kiváltani.

Kisgyerekesek: használtok ilyesmit? Akár napi szinten is? Vannak pozitív-negatív tapasztalataitok?

Gyerektelenek: volt már olyan élményetek, hogy hasonló módon kihúzott az Android a slamasztikából?

Ha még nem jelentkeztél a Nagy őszi nyereményjátékunkra, gyorsan tedd meg!


Címkék: android app alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr416741195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cybermacs 2014.09.29. 14:15:15

Ó, ezt én is sokat használom, és nagyon praktikus. :)

Persze nem ér fel a babafigyelővel, de nem is az. A kettő egymás mellett is használható

Szerintem 2 nagyon fontos tulajdonsága van: könnyen cipelhető/telepíthető, azaz ideális nyaraláskor (hacsak nem külföldön vagyunk, mert pillanatok alatt leordítja a baba a pénztárcánkat).
Másik, hogy korlátlan távolságban használható. Az "eredeti" babaőrző nálunk 30 m-ig jó hivatalosan, de valójában csak 2 szobáig ér el a jel a falak miatt.
Ezzel szemben ez az app esetén, akár diszkóba is el lehet menni. De legalább a kertbe, vagy nyaralás esetén a bárig mindenképpen el lehet kocogni.

McKinney 2014.09.29. 17:21:38

@Cybermacs: a korlátlan távolság alkalmazása súlyos felelőtlenség. Nem csak a jelnek kell átjönnie, hanem neked is hamar kell odaérned ha baj van.

Cybermacs 2014.09.30. 08:31:29

@McKinney: Ez így van. Van egy logikus táv, ameddig el lehet menni. pl. azért diszkóba nem fog az ember elugrani, és otthon hagyja a gyereket. De a szomszédba már át lehet menni.

A lényeg tényleg a visszatérésben van.
Nem beszélve arról, hogy a mobil hívás is hosszabb idő. Tehát mire elér a csörgés a baba biztosan ordítani fog.

Éppen e miatt a klasszikus babőrzésre nem alkalmas, pl. légzés figyelő. Ez inkább a nagyobbaknak való, akik éjjel azért ébrednek fel, mert elgurult a cumi, vagy hasonló. Nem pedig, mert komolyabb baj van

Google+
süti beállítások módosítása