Bréking! Mégis jó lesz a Nokia tablet! Csak győzzük kivárni...

2014.11.19. 09:53 Yarner

A tegnapi puffogásom után, amikor is kisütöttem, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott androidos Nokia tablettel három apró gond van, miszerint:

  1. Nem igazán androidos (nem lesz elérhető rajta a Play Áruház és a Google szolgáltatások)
  2. Nem Nokia (a dizájn és a logo licenszét eladta a Nokia a Foxconn-nak, aki valójában gyártja a készüléket)
  3. Nem kapható (február végén kezdik árulni Kínában, nem tudni, mikor jön Európába, ha egyáltalán).

friss hírek érkeztek, amik kicsit fordítanak az ügyön.

nokia-n1-render.jpg

Nos, a kiváló Android Police Google Plus bejegyzésben derítette fel a kedvünket, ugyanis sikerült utolérniük az illetékeseket. Átadom a szót a portálnak:

Update #1: Az általunk megkeresett Gigaom és Intel képviselők szerint az N1 igenis Google appokkal fog érkezni (köztük a Play Áruházzal). Ez remek hír mindenkinek, aki azért akarta volna meggondolni magát, mert esetleg nincsen gapps a táblagépen.

Update #2: John Kneeland, a Nokia termékmenedzsere szerint a tablet hardverét és szoftverét is a Nokia tervezte és implementálta, és a gyártást intézi a Foxconn. Ez a tény elhallgattathatja a kritikusokat, akik rögtön azzal vádolták az N1-et, hogy nem "valódi" Nokia készülék, csak valami más táblagép átcímkézett variánsa.

Nos, mint a "kritikus, aki rögtön azzal vádolta az N1-et, hogy nem "valódi" Nokia készülék, csak valami más táblagép átcímkézett variánsa", nagyon örülök a hírnek, bár egyben azt is üzenném a Nokia PR-osainak, hogy legközelebb kicsit gondosabban mérjék fel, mik is azok a szempontok, amiket a célközönségük fontosnak tart egy készülékben, és mennyire fontos a világos kommunikáció. 

(Avagy, ha szándékosan csinálták, hogy mindenki ezen csámcsogjon egy napig, akkor bontsák a pezsgőt, sikerült...)

A három problémából már csak egy maradt, várjuk, kérdés, mennyire lesz még versenyképes a készülék jó három hónap múlva.


Címkék: hírek tablet Nokia

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr156915179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglivorn 2014.11.19. 10:15:42

Azért az ár is kérdéses lesz :)
~250$ ha jól láttam, kérdés mi lesz ebből mire ide jut.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.11.19. 10:42:55

@meglivorn: Hát, tekintve, hogy a 230 dolláros Nexus 7 nálunk 70-80 ezerért megy 8van, aki 100-ért árulja) sok jót nem remélek.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.11.19. 10:43:47

Play nélkül lett volna igazán pisilés a dolog...

Google+
süti beállítások módosítása