Az OPPO megtöri a jeget...

2015.01.28. 15:15 Yarner

Talán már hallottatok az OPPO R5-ös készülékéről - ez pillanatnyilag a világ legvékonyabb telefonja címét birtokló készülék (talán még egy hónapig, nagy a verseny ebben a műfajban a kínai gyártók között).

oppr5_2.png

Hogy kicsit jobban kihangsúlyozzák a rozsdamentes acélkerettel övezett erőmű külső adottságait, Oppóék egy mókás videót dobtak ki ma a Google Plus oldalukra, íme:

Amint láthatjuk, a korszerű androidos készülékeknek már a konyhában is nagy hasznát vehetjük - izgatottan várjuk az Elemi ösztön oppósított kínai remake-jét...

Hogy a szakmaiság látszatát is megőrizzük, a készülékről azért szólnék pár szót: a tetszetős, bár nem igazán ihletett alakú rozsdamentes acélkeretben (industrial grade stainless steel micro-arc frame) 5,2 hüvelykes full HD Amoled kijelző, SONY Exmor szenzoros 13 megapixeles kamera és 1,5 GHz-en ketyegő 8 magos Snapdragon 615-ös processzor lapul. 

oppr5_1.png

Azt az apróságot, hogy a házban ezek mellett megmaradt üres helyre mindössze egy 2000 mAh-s akkumulátor került, azzal próbálják feledtetni, hogy gyorstöltős AC fejet adnak a készülékhez, ami állítólag 30 perc alatt 75%-ig felnyomja a mutatót. (Kevés vigasz, amikor séta közepén száll el az utolsó százalék...)

Van itt még mindenféle csoda - utófokuszos fényképezés, animgif készítés, gyárilag mellékelt bluetooth távirányító (jack kimenet nincs is, adnak a dobozban egy USB-audio jack adaptert), de persze csak a jégdarabolás látványa miatt írtam meg ezt a cikket, nézzük meg még egyszer. (Ha valaki utánozná a saját telefonjával, feltétlenül küldje el a videót!)

[Via: Oppo]


Címkék: videó poén oppo

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr497117861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plumpy80 2015.01.28. 15:33:11

Kíváncsian várom az első videót, amiben Nokia 3110-el jéghegyeket zúznak porrá. Vízzé. Vagy mi.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2015.01.28. 15:49:50

@plumpy80: A 3310 a jéghegyet porrá, aztán vízzé zúzza, majd újrafagysztja és felrobbantja :-)

plumpy80 2015.01.28. 16:05:15

@Yarner: De az nem csak sima robbanás lenne, hanem atomrobbanás, kurva nagy gombával, ami a holdig érne.

Luighi 2015.01.28. 16:23:45

kicsivel több mint 500USD-ért (aliexpress) a diót i darálja meg, miután megtörte! ;-)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2015.01.28. 16:26:15

@Luighi: Látod, az árát meg se néztem. Nekem az ilyen készülék a "kis színes érdekesség" rovatba megy a fejemben, különösen ezzel az akkuval. A videó viszont poén :-)

Luighi 2015.01.28. 16:41:07

@Yarner: egy napot azért csak (bőven?) kibír 2000mAh-val nem?
Vagy a HD kijelző ennyire falánk lenne? A Párom 5" -osában igaz nem HD-s de közel 2 napot kibír egy ugyanekkora kapacitású akku.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2015.01.28. 16:59:46

@Luighi: Azért számít a full HD, több mint 2-szer annyi a pixel, mint 720p-n. A Galaxy S3-amban van 2100-as akku (720p amoled), az fél év után már nem igazán csinált végig egy egész napot (persze a samsung jelly bean frissítése sem tett jót az akkuidőnek). Szóval nem várnék ettől sok jót, főleg hogy a sajtóanyagban az akkuval kapcsolatban csak a gyorstöltést emlegetik - ez nem jó jel :-)

gizmo26 2015.01.28. 17:39:21

Ha jeget törve tönkremegy a telefon, akkor a gyártó visszafizeti az árát?

Alick 2015.01.28. 19:58:45

Mivel jobban szeretek a kezembe venni szappandobozt, mint pengét, várok egy kb. 2 centi vastag telóra, ami végre kibírja min. 3-4 nap rendes használat mellett a következő töltésig.

appletard (törölt) · http://appletard.blog.hu 2015.01.29. 00:03:04

Hihetetlen, hogy ilyen szlogenekkel el lehet adni ezt a kínai fröccsöntött ótvart. Meg amúgy is nektek droidoknak ez az összehasonlítási alap, hogy hány pixel meg hány megapixel, mintha azt a szánalmas műanyaglencsés kamerát valaki ténylegesen fotózásra akarná használni, és mintha plusz 10 mhz órajel valami forradalmat hozna. Ahhoz, hogy a seggéről csináljon szelfit valaki és feltöltse a kopter haverjainak a facséra, bőven jó az előlapi is. Fotózni amúgy fényképezőgéppel szoktak.

Ökoszisztémában meg képtelenek vagytok gondolkodni.

Csokáv 2015.01.29. 00:38:05

@appletard: De akkor se görbül el! :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2015.01.29. 06:36:47

@appletard: Sok rostosat kell enni, és sok folyadék. Az általában segít.

_Ske_ 2015.01.29. 06:52:28

@appletard: Még szerencse, hogy a te imádott, féltett almásod nem kínában gyerekmunkával készül...
Kérj meg valakit, hogy keresse meg a gyógyszert, talán az helyrehoz.

Void Bunkoid 2015.01.29. 08:15:29

Habár kicsit illetlen troll üzemmódban adta elő az almarajongó kolléga, annyiból sajnos igaza van, hogy a droidos termékeket rendszeresen azzal szokta reklámozni minden gyártó hogy ennyi megapixel meg ilyen felbontás, meg ilyen füstölős durva proci.

Az apple meg azzal szokta reklámozni a termékeit, hogy kurvajó a felhasználói élmény, amikor az ő cuccait használják.

És sajnos, bárhogyan is próbáltok kapálózni, a droid ezen a téren még mindig a mobilplatformok leg-leg-leg-legalja (az összes szaggatásával, a play áruház 99 és fél százalékát kitevő ellenőrizetlen szar/fagyást okozó/igénytelen appdömpingjével. Hiába a csillivilli jégvágó kinézet meg az ennyi megapixel, ha egy használhatatlan hulladék a cucc.

És ne védekezzetek azzal, hogy bezzeg ha karbantartanám, meg raknék rá ilyen romot, meg így mindig kipucolgatnám a ramot meg izé meg hozé.

NEM. Én a boltban nem bétaverziós fejlesztőeszköz legójátékot akarok venni (pláne nem ilyen sok pénzért), hanem egy okostelefont, amit ha bekapcsolok, akkor működik. És MINDIG működik. Hegesztgetés, meg kockulás nélkül is.

Mihelyst lesz normális árképzésű ilyen androidos telefon, fejet hajtok előtte és veszek - mert van ugyan ilyen droidos telefon, csak éppen _jóval_ drágább, mint az általatok pont a túlárazottsága miatt lenézett/lesznobozott apple eszközök.

A WP-ről nem is beszélve. Nem véletlen, hogy rengeteg, évekig droidot használó ismerősöm dobja ki a kukába a műanyag foskupacait és vesz vindózos telefont inkább.

dr Smittpálelnökúr 2015.01.29. 08:30:40

@Void Bunkoid: khm... ha nincs nőd, verd ki.
Hidd el, utána leszarod a telefonod típusát.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.01.29. 09:32:32

@Void Bunkoid: Csatlakozom Void Bunkoidhoz. Az utóbbi években jó pár droidos okostelefont próbáltam ki, de végül csak az Almás logóval rendelkező telefon vált be. Ez nem csinál mást csak fagyás nélkül működik minden körülmények között. Úgyhogy androidos telefonom majd akkor lesz, ha azokat is úgy lehet frissíteni, mint az iPhonokat. Addig csak drága, túlárazott játékszerek lesznek a számomra.

appletard (törölt) · http://appletard.blog.hu 2015.01.29. 10:36:38

@_Ske_: Én nem imádom az apple cuccaimat, nem is kötődöm hozzájuk érzelmileg. Pusztán praktikussági alapon használom, és nem is mindent, mert pl az osx szerintem is borzalmas. Asztaliban képtelen vagyok apple-t használni, ingyen se kéne. De hordozható eszközökben fényévekkel a droid előtt jár, szoftveresen, hardveresen és főleg a kettő együttes felhasználói élményében. Van amúgy droid telóm is, egy sony xperia, kb 5 órát bír netezéssel vagy videózással, az ipad airt pedig, amin most is írok, szinte le se lehet meríteni. 3-4 naponta töltöm napi használat mellett. Eddig csak a nagyobb kijelző szólt a droid mellett, de most már az se.

_Ske_ 2015.01.29. 10:55:13

@appletard: Ezen igazán kár felhúznod magad. Használtam apple telefont, de a mostani droidos telefonomat sosem cserélném le a legújabb apple telefonra sem. És pont nem értem azokat, akik állandóan fagyásra, meg felhasználói élményre hivatkoznak. Ez a telefon jól működik, akadás, fagyás nélkül teszi a dolgát és azt baromi gyorsan. Sosem fagyott le, sosem cseréltem romot, és 2 naponta töltöm aktív használat mellett.
És nem került csilliárdokba, mint az apple.

De szeretném hangsúlyozni, hogy ezek ízlések és pofonok. Pont olyan felesleges ezen vitatkozni (pláne vérig menő vitákban), mint azon, hogy a tulipán szebb-e, mint a rózsa. Neked az tetszik, nekem meg ez.

Darkcomet 2015.01.29. 17:42:05

@appletard: Figyu! Az Applenek van egy hatalmas előnye. Egy kézben a vas meg az oprendszer. Fullra tudják optimalizálni az adott vasra a rendszert, és ez valóban pöcc-röff működést eredményez. Az Android fragmentált. Ez nagy hátrány, de azért már koránt sem olyan szar a helyzet, mint évekkel ezelőtt. A prémium szegmensben szerintem nem lehet már találkozni kifagyó, laggoló kütyükkel, és mivel a közép kategória is egyre jobban el van eresztve hardver szempontjából, ott is gördülékenyen megy minden. Azt nem mondom, hogy nincsenek rosszul tervezett és optimalizált készülékek, de egy-két telefonból következtetéseket levonni hiba lenne szerintem. Az Oppo meg pont egy olyan cég, akik relatíve kevés telefonnal, ugyanakkor maximálisan optimalizált Cyanogen alapú Androidot tolnak a készülékeire. Ami annyit jelent, hogy kiakaszthatatlanok a kütyük. És mondok mást. Én most egy Huawei ascend g620s is nyúzok, ami a közép kategória felső szintje, és valami csoda folytán kütyü. A kínaiak valamit nagyon tudnak, mert akár hány telo járt nálam (Xiaomi, Huawei, Lenovo) az adott vashoz képest a maximumot hajtották ki a készülékeikből.

Na most csapongok ide-oda, de nagyjából azt akartam írni, hogy megfontolt készülékvásárlással manapság már nincs szükség rootra, meg romolásra, meg egyéb bűvésztrükkökre android vonalon.

hobbitroll 2015.01.29. 22:53:55

Felmerül bennem egynéhány kérdés. Kimenő van a sárga házban? Mi ez a sok troll itt?

appletard (törölt) · http://appletard.blog.hu 2015.01.30. 00:41:50

@Darkcomet: Így van, minden gyártó megtalálja a maga piacát. Legyünk tárgyilagosak, ezeknek a telóknak a versenyképessége kizárólag az árcédulán alapul. Természetesen nem azt akarom hirdetni, hogy zúzzuk be az összeset, hiszen mindnek van létjogosultsága, és amúgy is, ki a halált érdekel, hogy milyen telefonja van valakinek. Engem legalábbis nem. Csak nem értem a hájpot körülöttük, ennyi. Akkor érzem frusztrálva magam, amikor egy nyilvánvalóan gagyi, slaggal mosható, konténeres kínai csodát felszopnak valahol — és most nem feltétlen erre a blogra gondolok, mert a maga műfajában a színvonalasok közé tartozik.

decoati 2015.01.30. 02:07:45

@appletard: fölösleges, Yarner kifejtette a lényeget. Nincs ez felszopva, Sony Exmor és Snapi proci millió telefonban van, nem is olyan kókány. Ez spec. nagyot bukik a gyatra akksin. De jeget darabolni szuper.
Fogd fel úgy, mint a gyártó öniróniáját. :)

Darkcomet 2015.01.30. 13:58:38

@decoati: Ez gyáltalán nem biztos. A Snapdragon SoC-ok baromi jól skálázhatóak, csak kitartás kell hozzá, és ezzel nagyon jó akkuidőket lehet nyerni. Az általam említett Huawei ascend g620s-as teloban egy Snapdragon 410 SoC van, a kijelző 720x 1280 felbontású IPS LCD, tehát folyamatos a háttér világítás, ehhez párosul egy 2000mAh akksi. Na most a Huawei mérnökei olyan frankó optimalizálást végeztek, hogy napi olyan folyamatos 6 óra kijelző idő mellett, úgy, hogy folyamatosan lógott a neten, két napot simán kibirt. És az enegiatakarékos funkciók még be sem voltak kapcsolva. Ebbe az Oppo-ba meg ugye Amoled kijelző van, aminél tudjuk azt, hogy csak az zabál energiát, ami nem fekete.

Darkcomet 2015.01.30. 14:05:37

@appletard: Az Oppo nem gagyi slaggal mosható kínai csoda. Igen fasza készülékeket fejleszt, nagy odafigyeléssel, és igen alacsony árréssel (tehát itt nem kell a márka miatt pluszban nehéz tízezreket még kifizetni, ami egy iPhone kütyünél már százezres kategória, úgyszintén a Samsung prémium cuccain), marketing szinte nuku, viszont csak meghívásos alapon tudod megvenni. Ez meg bőven elég reklámnak.

helixpomatia 2015.01.30. 14:31:28

@appletard: Látom, mennyire nem érdekel :)
Inkább a blogoddal foglalkozz, mert a "napi" app október óta nem frissült :)

decoati 2015.01.30. 18:22:17

@Darkcomet: de ez full hd, és Lollipop. Nem hiszem hogy a hófehér designt dark material témával akarják agyonvágni.:) (mikor kijött a Lolli, azon röhögtem, hogy ezzel a fehér témával tutira a Moto-t trollkodják :D) keveslem, na.

Google+
süti beállítások módosítása