Simple - Ennyire még semmi sem volt egyszerű

A Simple alkalmazással először a céges kólaautomata érintőképernyőjén találkoztam, ahol egy kis nyereményjáték keretében lehetett 10%-os kedvezményt nyerni a vásárolni kívánt üdítőre. Bár kölökkorom óta technokrata vagyok, ez a hirtelen ugrás a pénzbedobástól a mobilos kólavásárlásig még nekem is sok volt. Főleg, hogy lefutott a fejemben a program és szembeötlött, gyakorlatilag milyen infrastruktúra áll előttem. Egyből egy sci-fi-ben éreztem magam. Legszívesebben üzentem volna egyet a 15 éves énemnek a múltba, hogy ujjongva elújságoljam, éppen mi is történik velem.

 

screenshot_2015-01-29-12-29-28.png

 

Simple, de mégsem annyira egyszerű

Aki elindítja az alkalmazást ne számítson arra, hogy elintézi benne a fizetést és aztán kilép. A Simple rengeteg potenciált hordoz magában. Rengeteg dologra alkalmas és nagyon sok olyan szolgáltatást gyúr egybe, amit manapság nap, mint nap használunk. Először azt hittem, hogy csak fizetni lehet vele ilyen-olyan módon, aztán rá kellett jönnöm, hogy ennél sokkal, de sokkal több van benne.

Vegyél üccsit!

Az üdítővásárláshoz nem kell mást tenni, mint egy Simple-kompatibilis automatát keresni, beolvasni a rajta lévő QR kódot és már mehet is a menet! Persze kérdés, hogy hol lehet ilyen automatákat igénybe venni. Erre meg is kaphatjuk az appból a választ, hiszen van benne automata-kereső is.

 t1.png

 

Unatkozol? Menj moziba, színházba, vagy koncertre!

A Simple appban ugyanis a legújabb filmekről és azok vetítési időpontjairól és helyszíneiről is értesülhetsz. A legjobb az egészben, hogy az alkalmazáson keresztül még jegyet is vehetsz rá. Ez így van a mozival (jelen esetben a Corvinnal), és a teljes InterTicket partnerhálózattal is. Ha nem vonzanak annyira a filmek vagy a színdarabok, akkor sem kell csüggedned, hiszen számos koncert és buli-lehetőségről is informálódhatsz a Simple appon keresztül. Az egész lassan olyan lesz, mint egy mobilos Pesti Est, ahol nem csak böngészni, de fizetni is tudsz. Miért jó ez? Mert nem kell külön email-ezgetni, telefonálgatni a jegyekért, hanem egyből bevásárolhatsz belőlük és nem kell azon izgulni, hogy lesz-e még jegy, mire odaérsz, vagy lesz 30 perced arra, hogy elmenj és elővételben vegyél jegyet.

 

screenshot_2015-01-29-13-28-36.png

Mobilpincér, itt van a sci-fi elásva

A mobilpincér számomra már az őrület kategóriát súrolja. Dióhéjban annyi, hogy bemész egy étterembe, ami Simple-képes. Leülsz az asztalhoz, megnyitod az app Mobilpincér funkcióját, beolvasod a QR kódot, majd a telefonodon átnézed az étlapot és kijelölöd az enni kívánt ételeket. Ha szeretnél valami extrát kérni vagy bármilyen megjegyzést fűzni a rendelésedhez, azt is megteheted. Amikor megvan az összes tétel, szépen elküldöd, és a rendelésed máris a pincéreknél landol. Ha elkészült, azonnal ki is viszik az asztalodhoz. Ha szeretnél, akkor fizethetsz is az appon keresztül és még borravalót is megjelölhetsz. Bár önbefűzős Nike cipőnk még nincs, azért durva, hogy 2015-re ezt is sikerült már elérni! :)

 

t2.png

Kajarendelés at it's best

Bár az ételrendelés már évek óta nem nagy "was ist das", azért üdvözítő, hogy a fent sorolt funkciók mellett egy ilyen is bekerült az alkalmazásba. Megadod a címed, feljön a hozzá tartozó étteremlista, ahol az étterem választása után ugyanúgy böngészhetsz és válogathatsz az étlapon, ahogy azt a neten megszoktad. Ha betettél mindent a kosárba, akkor elég a rendelésre kattintani, majd fizetési módot választani, aztán hátradőlni és várni, hogy csöngessen a futár.

screenshot_2015-01-29-12-29-16.png

 

Ez mind szép és jó, de hogyan lehet fizetni?

Mondhatni bárhogy. A legkézenfekvőbb, hogy fizethetsz bankkártyával. Te választhatod meg, hogy minden fizetésnél bepötyögöd az adataidat, vagy elmented a kártyádat, és akkor tényleg csak egy gombnyomás a fizetés. A Simple rendelkezik egy saját egyenleggel is, ami prepaid kártyaként funkcionál. Ezt az egyenleget a számodra tetsző összeggel töltheted fel és használhatod az alkalmazáson keresztül. Mindkét esetben él egy vásárlási limit, ami felett jelszót kér az app. Ez a limit alapbeállításban 5000 Ft, de ezt bármikor módosíthatod még nullára is. Így akár minden vásárlást jelszó véd.

Ahhoz persze, hogy ezeket a funkciókat elérd, regisztrálni is kell, de hidd el, nem fog fájni, nagyon kevés adatot kell megadni.

2015, Simple, maradhat?

Bár már rengeteg mobilos fizetési megoldás létezik és lassan úgy elveszünk közte, mint bábák között a gyerek, a Simple mégis egy üdítő újdonság, hiszen a fizetés lehetősége mellett egy csomó új és érdekes szolgáltatást is ad. Aki még nem próbált ki semmilyen mobilos fizetési rendszert érdemes a Simple appal kezdenie, aki pedig már öreg rókának számít a témában, annak is érdemes ránéznie, hiszen itthon jelenleg ez számít a csúcsnak, és az egyik legösszetettebb és leghumánusabb alkalmazásnak. Nem is szaporítjuk tovább róla a szót, ideje költeni! 

 

A Simple appot innen tudjátok letölteni, további információt a Simple.hu-n, és a Facebook oldalukon találtok.

 play-store-download.png

 


Címkék: otp alkalmazások simple

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr207119879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása