Femina menstruációs naptár, hogy tudd, hogy épp hol tart a tested

Rendhagyó cikkünk következik egy olyan applikációról, ami az emberiség egyik részének hatalmas segítség lehet a mindennapokban, a másik részének pedig egy érdekes kirándulás magának a megfoghatatlannak és a tudománynak a világába. A kicsit érhetetlen bevezető, ámde a mindent elmondó cím után már érthetitek, hogy miért is érdekes ilyen appról írnunk, egy olyanról, amire sosem lesz szükségünk - ami persze nem igaz. Hogy miért? Hamarosan kiderül!

screenshot_2015-03-18-14-11-53.png

Add meg az adataid, megmondom mikor menstruálsz

A Femina menstruációs naptár fő feladata, hogy a rögzített adatok alapján megmondja, hogy az app felhasználója mikor fog menstruálni, mikor számíthat peteérésre és ezek összessége milyen hatással van a szervezetére. Indításnál megadhatjuk az alapadatainkat, az utolsó menstruációnk dátumát, sőt még azt is, hogy milyen fogamzásgátlási módszert használunk. Ezekből az adatokból aztán grafikonok olvashatjuk le, hogy mikor számíthatunk a következő menzeszre, vagy a babát tervezők könnyen belőhetik, hogy mikor érdemes teljes odaadással próbálkozni az utánpótlással kapcsolatos ügyekben.

screenshot_2015-03-18-14-14-34.png

Az app-ban persze nem csak ezeket rögzíthetjük, megadhatjuk a súlyunkat (vagy a barátnőnk súlyát is), így annak ingadozását vagy stagnálását is láthatjuk és szólhatunk, ha esetleg rossz irányba billen a mérleg. Számomra különösen tetszett a hangulat napi szintű megadása is, így ha esetleg nem a barátnőnk, hanem mi vezetjük az app adminisztrációs részét, idővel megtanulhatjuk, hogy melyek azok a napok, amikor jobb ha csendben maradunk :) Aki szeretné, az az együttléteket is fel tudja jegyezni, így hosszútávon képet kaphat arról is - főleg a babatervezésnél - hogy mikor érdemes a következő csöppség alkotásánál akcióba lendülnie, vagy esetleges sikertelenség kapcsán az orvost minden igényt kielégítően tudja informálni a próbálkozásokról, azok rendszerességéről, illetve arról, hogy az a peteérés melyik szakaszában történt.

Nem tervezek babát, akkor is letöltsem az applikációt?

Igen, mindenképpen, hiszen nem kell egy Google-naptárba kínlódod az adatokat és 3 naponta átszámolni a kis rubrikákat, hogy kiderüljön, hogy mikor kellene megjönnie, plusz egy csomó plusz infót vihetsz fel és tudhatsz meg Magadról, amitől egyszerűbb és kiszámíthatóbb lehet az életed.

 

A Femina menstruációs naptárt innen tudjátok letölteni:

play-store-download.png

 

 


Címkék: alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr527281115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szolotosoholyo 2015.03.28. 07:39:59

Ezt mind tudja már rég a wwomanlog, a feleségem vagy 3 éve használja. ja és nincs tele orrba-szájba reklámokkal.

androidhu 2015.03.29. 23:50:02

Mi is már évek óta használjuk. És az 2.3-as Androidon is megy, nem csak 4.1-től. Sőt, még statisztika is van benne.

Google+
süti beállítások módosítása