Flappy Bird - Végső Szárnyalás

2014.02.09. 11:07 ][-][alo

Van ez a játék...

Nemrégiben Való hírt adott egy aranyos, egyszerű, unintelligens játékról, a Flappy Birdről. Akkor már javában robogott a hájp-vonat. (A robogásnál a japán mágnesvasútra tessék gondolni, ne más országok csigajáratára.)

images.jpg

A játék kinézetre annyira egyszerű és annyira gagyi, viszont pont annyira nehéz, hogy az ember úgy érzi, a következő lehetőségnél már minden sikerülni fog, ezért újból és újból nekivág madarat röptetni.

Elég egyszer elindítani és beszippant. Aztán csak még azért játszol egyet, hogy a barátodat megelőzd pontszámban, viszont közben beelőzött az öcséd. Ez pedig tűrhetetlen, ugye? Ezért aztán újra nekikezdesz... :-)

Hogyan keressünk a világ legszarabb játékával rengetek pénzt?

Egyszerű, letisztult megjelenés + kellő nehézség, ami miatt nagy a függőség kialakulásának lehetősége + ingyenesség a reklámok miatt = ZSENIÁLIS/NAGY BEVÉTEL!

A fejlesztő, Dong Nguyen ügyesen meglovagolta a függőségi faktort, ingyenes játékot alkotott, cserébe a képernyőn hirdetések jelennek meg. Egy-két felhasználónál még nem jelent mérhető bevételt a reklámokból származó jutalék, de több mint tízmillió letöltésnél?! A játék Play linkjében látható, hogy 10 és 50 millió közötti letöltésnél tart az alkalmazás. Ennek hatására napi 50.000 dollár ütötte a fejlesztő markát! (Forrás)

Hamar, hamar!

Igen, ütötte, illetve még pár órán keresztül még tart a lehetőség, hogy letöltsd a programot és kipróbáld magad a madárröptetésben, ugyanis a fejlesztő önként és dalolva visszavonja játékát a Play Áruházból. Az ok nem teljesen világos: talán eleget tett zsebre...? Azt viszont kijelentette, hogy nem adja el a jogokat, és hamarosan visszatér. (Forrás)

Flappy-Birds-end.jpg

Lehet szapulni az egészet, lehet isteníteni - ki-ki vérmérséklete (és elért pontszáma? :-) ) alapján tegye meg. Szó nélkül viszont nem lehet elmenni a fejlesztő és a játéka mellett. Egy remek ötlet, némi programozás és dől a lé! Talán ez jön le a leghamarabb korunk ifjú programozóinál...

De csak erről szólna az egész? Szerintetek?

Amíg megfogalmazzátok a gondolataitokat, érdemes megtekinteni hogyan is tudja megnyugtatni az ember ez a játék:


Címkék: para alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr755805861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harait 2014.02.09. 12:13:47

Én nagyon tudom sajnálni szegény csávót....de az csak engem zavar hogy csak home gomb, app bezárással lehet kilépni belőle?

Való 2014.02.09. 13:19:39

Egyébként kétlem, hogy tudatos lett volna ez az egész. A srác csinált egy játékot, amit rengetegen felkaptak. Viszont az egész szerintem csak egy nagy szerencse volt. Én is játszottam vele, valóban nehéz abbahagyni, de korántsem függtem rá annyira, mint pl.: A Temple Run-ra, vagy a szerintem abszolút zseniális kialakítású Super Hexagonra, ráadásulmaga az ötlet sem volt épp egyedi.
Én először azt is hittem, hogy a Jetpack Joyride készítőinek a játékáról van szó, mivel ugyanilyen technikával kellett irányítani a monybird-öt(azt hiszem ez volt a neve). Kétlem, hogy a srác következő játéka ugyanennyire befutna, vagy csak megközelítené ezt.

Meg lehet nézni a Rovio-t halálra keresték magukat az AB-el viszont azóta se tudtak felmutatni, egyetlen épkézláb játékot sem, pedig hatalmas tőkével és ötletbázissal dolgozhatnak. Nem akarom én elvitatni a fejlesztőtől az érdemeit, de itt szerintem 1% volt maga a játék és 99% a "csillagok szerencsés együttállása", ha úgy tetszik.

][-][alo 2014.02.09. 13:21:44

@harait: siess, írj neki, hogy még a javított verziót töltse fel Neked, majd utána vonja ki a piacról! ;)

Gyulus 2014.02.09. 13:43:23

Biztos nincs összefüggés a két dolog között, de pont ma jelent meg ebből a játékból egy nemhivatalos verzió Firefox OS-re.

Darkcomet 2014.02.09. 18:45:41

Nálam kb. öt perc után törlésre került.

geeraa 2014.03.17. 20:27:36

Én meg letöltöttem swf fájlba a miniclipről, és akkor játszok vele amikor akarok, akár évek múlva is :D

Google+
süti beállítások módosítása