A Sony Ericsson komolyan gondolja - kérdőjel nélkül

2011.05.09. 19:47 readya

Kommentben kaptuk az információt, köszönjük. A kezdők illetve csak felhasználói szinten érdeklődök nyugodtan ugorják át ezt az írást. Korábban írtunk róla, hogy a Sony Ericsson megnyitotta a bootloadert az új modelleken és ehhez segítséget is ad. Most pedig a saját kernel készítéséhez adnak információt illetve egy topicot is nyitottak az XDA fórumon. Egyik meglepetés a másik után.

Bár egyelőre nem fenyeget minket az a veszély, hogy valaki nekiesik, hiszen még egyik készülék sem érhető el hazánkban, de azért a figyelmeztetést tessenek komolyan venni, mert nem véletlenül írták oda. Mindenki játszhat, hiszen ez itt Android (végre a Sony Ericsson is rájött), lehet tuningolni, testre szabni, mindent lehet.

When the boot loader is unlocked, the sensitive data is removed, such as DRM certificates, and the user partition of the file system is wiped out. But all other functionality, such as the camera and other drivers, is left intact. Please note that content, like music files, that require the DRM certificate will not be accessible any more. But most importantly, you may void the warranty of your phone if you decide to unlock it.

Viszont vegyük figyelembe, hogy ha az 1GHz-es procit 1,5GHz-re húzva járatjuk és elfüstöl, akkor a gyártó azt mondja a garanciapapírodra, hogy esetleg a falon bekeretezve jól mutat, de ők nem hozzák helyre ingyen a játékod eredményét. Tudom ez most ijesztően hangzott, de annak is szántam. Nyilván a normális módosítások nem befolyásolják a telefonod fizikai állapotát, tehát ha éppen beállítod kernel szintjén, hogy minden bejövő híváskor a telefon összes billentyűje kezdjen el villogni, abból nem lesz garanciavesztés.

További információkat a Sony Ericsson fejlesztői blogjában találtok illetve a hivatalos XDA fórumon.


Címkék: hírek sony ericsson kernel bootloader readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr822890990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása