Életmentő Android

Régebben írtam már egy cikket egy jó kis app-ról, ami vészhelyzetben adhat jó tanácsot a sérült ellátásával kapcsolatban. A mostani post-ban egy, a Nuvel által fejlesztett programról ejtenék pár szót. A neve vSOS Emergency, kétféle feature-rel rendelkezik: tárolja a ránk vonatkozó, az ellátásunk miatt orvosok számára fontos információkat (vércsoport, gyógyszerallergia, stb.). Emellett elmenthetjük az ICE személy adatait (ICE - In Case of Emergency, az az ember, akit fel kell hívni, ha történt velünk valami baj. Ez egy nemzetközileg elismert formula, aki teheti mentse el Anyát így is).

A második feature már érdekesebb, bár havidíja 13 dollár. Egy gombot megnyomva és 3 másodpercig nyomva tartva az app értesíti a GEOS-t, ami egy professzionális szolgáltatásokat nyújtó vállalat, aminek alkalmazottai felveszik a kapcsolatot a közelünkben lévő segélynyújtó állomással (mentők, tűzoltók, etc.). Ezen túlmenően a GEOS rendelkezik egy saját mentőszolgálattal is és ha mákunk van és az általuk lefedett térségben esik bajunk, akkor Ők jönnek értünk. Jah igen, mert az app elküldi a GPS koordinátáinkat is, hogy könnyen meg tudjanak találni. Extrém sportolóknak kötelező darab. Egészségünkre! :)

Az appot innen tudjátok letölteni.

 


Címkék: egészség alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr973203661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.09.05. 14:04:26

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe n.: Igen, remélhetőleg egy ujjad épen marad :)

Mint ahogy a Csillagközi invázióban volt:

- (Katona) De Őrmester, minek használunk kést az űrkorszakban?
- Álljon a falhoz katona és tegye rá a kezét!
(Katona odamegy és ráteszi a kezét a falra, aztán az Őrmester 50 méterről beledobja a kést a köz kézfejébe) majd megszólal:
- Ha lefoglaljuk az ellenség kezét, nem tudja megnyomni a gombot!

I.C.ram 2011.09.05. 14:44:28

Ez nem egy iphone kezelőfelület? :P

Arslab 2011.09.05. 15:10:42

1."ICE"-ről: Se a mentős, se a tűzoltó, se a rendőr nem nyúlhat senki mobiljához, tehát ez kapásból fake.

2. Magyarországon nincs "GEOS mentőszolgálat". Inkább érdemes ingyér a 104-et elmenteni, mint havidíjat fizetni a semmiért.

(De a nagyon extrém életmódot folytatóknak - pl. ukrán határ mellett - a mobil is felesleges, lévén nincs térerő :) )

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.09.05. 15:15:19

@Arslab: Nem fake: en.wikipedia.org/wiki/In_case_of_emergency és még csak nem is Photoshop :) Ideje olvasni egy kicsit ;)

2. Ez így van, viszont ha egy fejlett országba mész mondjuk síelni, akkor jól jöhet.

Jah, oda egy igazán jó bicska kell :D

Arslab 2011.09.05. 15:38:05

@Tomi from Space:

ICE:
"Ráadásul a beteg mobiltelefonjának eseti felhatalmazás nélküli használata bizonyos esetekben konfliktushelyzetet teremthet, vagy akár jogi aggályokat is felvethet" - tájékoztatta lapunkat Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR vezetője. "
mentok.blog.hu/2010/03/10/kell_nekunk_az_ice_szam

Angliában lehet használni az ICE-t, de a magyar menühöz akkor ajánlott egy fordítóprogram is, ha használni akarják :)

2.A GEOS ilyen karitatív szervezet vagy neki is pengetni kell az előfizetésen felül?

LouiS 2011.09.05. 15:40:12

De miért iOS screenshottal van illusztrálva? :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.09.05. 15:50:25

@LouiS: Azért, mert a fejlesztő iOS screenshotot rakott mellé, másrészt nem iOS screenshot, mert nem az iOS-ről készült, hanem a vSOS-es appról. Az meg megszokott, hogy nem csinálnak új GUI-t a portolt appokhoz.

LouiS 2011.09.05. 15:51:40

@Tomi from Space: iOS rendszerű készüléken (iPhone) készült a screenshot, így jobb? :)

Egyébként a Telenor csinált itthon valami nagyon hasonló programot, persze ez a fizetős modul nincs benne.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.09.05. 15:54:10

@LouiS: tökéletes :D

Igen? Arról nem tudok. Őszintén szólva én amikor Androidra váltottam, rájöttem, hogy ha az androidos telefonon múlik, akkor az út szélén fogok meghalni...

LouiS 2011.09.05. 15:55:47

Bocs, nem a Telenor, hanem a Máltai Szeretszolgálat csinálta.

market.android.com/details?id=hu.composeit.maltai&feature=search_result

ergerberger 2011.09.05. 15:56:22

"a mobil is felesleges, lévén nincs térerő :) ) "

"lévén nincs" --> nem lévén.

Te segg.

szcsongor 2011.09.05. 15:59:26

Ezek a telefonba mentett ICE meg egészségügyi adatok nekem is hülyeségnek tűnnek. Ha balesetet szenvedek, a mentők kurvára nem a mobilom böngészésével fognak foglalkozni, de tényleg inkább hozzá sem nyúlnak, gondolom nem turkálhatnak a személyes holmik között.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.09.05. 16:06:36

@szcsongor: Nem tudom, ez látod tényleg érdekes kérdés. Sajnos nincs mentős ismerősöm, de ha valaki járatos a témában vagy érintett, hagyhatna egy kommentet azzal kapcsolatban, hogy ez hogyan is működik az itthoni jogi körülmények között.

Nyilván nem mindegy, hogy még be tudnak valakihez elköszönni a családtagok, vagy már csak szó szerint, a hűlt helyét találják. Mert a "megnézem a személyigazolványt, majd ha vége a helyszínelésnek elmondom a rendőrségnek az adatokat, ahol később a körmötfestő kollegina megkeresi 3-4 óra múlva a hozzátartozók elérhetőségét, majd talán felhívja pket, ha épp reklám lesz a két Barátok közt rész között" effektus működik inkább itthon. Az meg lássuk be elég cink. De ha a személyidért átvizsgálhat, talán a telefonért is megteheti, de ha meg nem, erre szerintem nyugodtan lehetne jogot formálni.

nemtomki 2011.09.05. 17:08:29

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál azt nyilatkozta nemrégiben a rádióban, hogy ez az ICE dolog a mentősöket nem érdekli.

Azt gondolom, nem is életszerű, hogy a mentős (vagy a helyszínelő rendőr) a helyszínen a sérült mobiltelefonjával hadakozna, a billentyűzár feloldásának módjával kísérletezne, a névjegyzékben kutakodna. Ehelyett a sérültet mielőbb ellátják, és kórházba szállítják. A sérült hozzátartozóinak értesítése nem is a mentősök feladata.

Személyes ajánlásom: a magatehetetlen sérült iratatit megkeresik a kórházi ellátás során, ezért az iratok mellett érdemes tartani egy "baleset esetén értesítendő" kártyát. A telefonban való turkálást senki ne várja el az egészségügyi dolgozótól. A műszaki jártasságot pláne ne.

valakitalánvagyok 2011.09.05. 19:11:04

@Arslab: Komolyan nem nyúlhatnak a mobilomhoz? Ez hülyeség!
Tetováltassam a homlokomra, hogy ha baleset ér, akkor nyúlhatnak?
Ez valami nagyon beteg törvény, mert az első lenne, hogy értesítsék a hozzátartozómat...

Darkcomet 2011.09.06. 06:45:35

@valakitalánvagyok: Ezeknek az adatoknak inkább a személyi igazolványon, vagy a TB kártyán lenne a helye, vagy a tököm tudja hol, de nem egy telefonban. Lelki szemeim előtt látom, ahogy a vérbe fetrengek az útonszélén, a mentősök meg a telefonom feloldó mintájával bajlódnak, aztán amikor megvan, inkább az Angry Birdset indítják el, mert arról van némi fogalmuk, hiszen a csapból az folyik, ha androidról van szó. Ebből kifolyólag az is egy megoldás lenne, hogy az AB-be kéne elhelyezni ezeket az adatokat, mondjuk egy bónusz pályára, és ha megcsinálják öt csillagosra, hozzájutnak az információhoz. :-D

Viccet félretéve. Ez az app valószínűleg tőlünk nyugatabbra biztosan életeket tud megmenteni, de nálunk eleve halálra van ítélve.

Google+
süti beállítások módosítása