Egy dizájn mind felett: HTC One kicsiben és nagyban

2013.06.13. 17:57 Hrobert

Ahogy az autógyártóknak, úgy többnyire a mobilgyártó cégeknek is megvan a saját formanyelve, egységes arculata, ami alapján jó esetben könnyen megkülönböztethetőek a termékeik a konkurensektől. Persze az okostelefonoknál, tableteknél nem egyszerű újat alkotni, és ha mégis sikerül valami egyedit kihozni az adott lehetőségekből, érthető módon megpróbálják minél tovább fejni a formát. Ezt tette például a Sony az NXT-szériával, három minimálisan különböző méretű, és kicsit jobban differenciált teljesítményű készüléket adtak ki egyidőben, és most úgy tűnik erre készül a HTC is.

Adott a HTC One gúnyája, ami szerintem kifejezetten vonzóra sikerült, és szemmel láthatóan a tajvaniak vezetése is így gondolta, hiszen nem pazarolták a pénzt és az időt újabb formatervek kiötlésére, minimális változtatással ráhúzták a sablont egy kisebb és egy nagyobb méretű kaptafára, és kész is a két új modell. (Ennyit arról, hogy a One, az most már tényleg egyetlen lesz, ezzel a ketttővel már hatra nő az "Egy" telefonok száma) A tovább mögött technikai részletekre is fény derül.

HTC-T6-Blueprint-630x441.jpg

Fentebb látható tervet a Mobileaks hozta le, és a régóta pletykált T6 kódnevű telefont ábrázolja, amire az oldal csak HTC One Maxként hivatkozik. A kódnév 6-os száma nem meglepő módon a kijelzőméretre utal, noha vajójában "csak" 5,9 colos lesz, felbontása természetesen full HD. Processzora a 2.3 GHz-es, négymagos Snapdragon 800 lehet, akkumulátora pedig 3300 mAh. A pletykák szerint a készülék a harmadik negyedévben kerülhet piacra, ennek megfelelően érkezésére már az új Androiddal számítanak (4.3?, 5.0?).
Ez a One is megkapja várhatóan a "BoomSound" (csak nekem tűnt fel, hogy az ebből képzett betűszó megegyezik a bullshit rövidítésével?) technológiájú sztereó hangszórókat, illetve a nem annyira látványos, mint hangzatos UltraPixel kamerát.


A One Mini már elvileg kézzel is fogható, a telefonról a napokban közölt le az engadget is egy fotót, a nagyobb testvér mellett, íme:

htc-one-mini-side-by-side.jpg

Le se tagadhatnák egymást ugye? Itt egy markánsabb különbség azért felfedezhető, az pedig a műanyag keret, ami oldalt körülöleli a telefont

A kisebbik One kijelzője 4.3 colos, (helló, SGS4 "mini"), a ház nagy része továbbra is fémnek tűnik, az IR viszont eltűnt, processzora 1,4 Ghz-es, kétmagos lesz, és Android 4.2.2-vel érkezhet, a Bloomberg értesülései szerint már augusztusban.

Elég nyilvánvaló, hogy a tajvaniak ismét megpróbálnak a Samsung szekerébe kapaszkodni, a One a HTC számára egész sikeres, végre emelkedő nyereségről számolhatnak be, ennek megfelelően nem is kockáztatnak, a Galaxy 4 Mininek és a közelgő Note 3-nak is megpróbálnak nekimenni. Igazi Dávid és Góliát küzdelem ez, kérdés, hogy hány vastagabb pénztárcájú vásárló fog végül a One-széria mellett dönteni, mert bár lassan minden prémium Samsungra jut egy tajvani ellenfél, a Samsung szolgáltatásdömpingjével és támogatásával nehéz versenyezni a padlóról magát épphogy csak felkaparó HTC-nek, nem is beszélve a One korai hibáiról, ami mellett a Galaxy S4 audió-mizériája eltörpült.

Via Mobileaks, Engadget


Címkék: hírek pletyka htc

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr735358413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

][-][alo 2013.06.14. 09:29:59

jó, jó, hogy kisebb a képernyő, de... alig kisebb a készülék. nálam a 4,3"-os telók között még mindig a Razr i a nyerő - ott érdekes módon meg tudták oldani, hogy kicsi legyen a készülék is...
ráadásul korábban még normális kameráról szóltak a hírek, erre megkapja a Nagy Tesó "szuperkameráját" - ami egyelőre nem muzsikál úgy, mint ahogy a gyártó szeretné.

Globetrotter2014 2013.06.14. 10:15:46

Nincs ezzel a dizájnnal semmi baj, a Bleckberrynek már egy ideje bevált :)

A One-x is szép darab volt, és a jelek szerint elég nagy volt a piaci rés az androidos Lumiáknak, ha már a Nokia nem akarja kitölteni, kitöltötte a HTC.

1kutya 2013.06.14. 10:25:03

@ZF2: jaja! x nagyon szép (és nem mellesleg jó is!), asszonypajti megelégedetten használja. én eleddig egy One-ra gyúrtam, de fenti infok alapján megvárom a minit. próba cseresznye alapon...

Plumper_ 2013.06.14. 10:27:59

nálam a határ 50ezer Ft a telefonban (ahhoz képest, hogy ötödébe kerül valójában, ez nagy szó), de nagyon maximum, és manapság az is qrva sok pénz Magyarországon (az adócsaló rendszámos alakokat és a politikusokat leszámítva).
de ne akarjanak alamizsnát (kistesót) dobni a jobb, szebb, gyorsabb telefon helyett, mert íveset fosok rá.

Globetrotter2014 2013.06.14. 10:45:04

@1kutya: és nem rinyál az a teló mérete miatt? Én a kis LG-ket nézem az asszonynak, a nagy egyelőre jól szolgál. Almásat többet biztos nem...

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.06.14. 11:08:03

@][-][alo: az a helyzet, hogy csalóka a dolog, nemtudom fogtál-e már kézben ilyet de annyira a One sem hatalmas, (Mint mondjuk az Xperia Z) ugye a One is "csak" 4,7-es

1kutya 2013.06.14. 12:24:05

@ZF2: nem, romlik a szeme :)

Redrabbit 2013.06.15. 01:06:07

Én htc fan vagyok. Vennék is, ha nem most vettem volna egy másikat :). 4.7"-re könnyen rááll az ember keze pár nap után. Kíváncsi lennék, hogy az itt lévők mely telóra szavaznának az alábbi linken:

puzzled.by/question/phone-of-the-moment

Google+
süti beállítások módosítása