Ajándék pályák Nektek! - Dustoff Vietnam

2014.12.15. 12:51 ][-][alo

Kezdődött az egész azzal, hogy láttam egy előzetest, az Invictus Games Kft új játékáról, a Dustoff Vietnámról. A magyar fejlesztő több alkalmazását is bemutattam már Nektek: Jewel Fight: Heroes of Legend, valamint a Miner Man.

Sajnos a megjelenés előtt nem tudtam kipróbálni, tesztet írni róla - másolás- és egyéb védelem miatt - de Kozák Tamás, a projekt felelőse örömmel vette a megkeresésem, s várta a cikket. 

December 2-án késő este még szétnéztem a Play-en, s lám, ott vigyorgott a játék. Elsőként tölthettem le :-)

screenshot_2014-12-14-12-42-24.png

 

Másnap este tudtam csak a játékkal foglalkozni, készítgettem a screenshotokat a cikkhez, amikor beleütköztem - szinte szó szerint... - a következőbe:

screenshot_2014-12-03-18-35-16.png

Igen, jól látjátok, az első 4 pályát ha teljesítetted, s játszani akartál még, akkor a játékon belüli vásárlással megkaphattad az összes többi pályát...

Első dührohamom monológját a szerkesztőtársaim olvashatták... majd többszöri átírás után igyekeztem egy normális hangvételű levelet intézni a projekfelelőshöz.


Mi is volt ezzel az egésszel a bajom?

Azt már megszokhattuk, hogy a reklámok eltávolításáért fizetni kell 1-2 dollárt, vagy a valódi pénzünkért a játékon belül vásárolhatunk pár aranytallért (és társait), melyek elköltésével előnyökhöz jutunk. Ez volt a lusták "fegyvere", a többieknek maradt a kitartás :-) 

Most pedig? Kaptam egy játékot, ami ingyenesnek volt hirdetve, s ennek ellenére csak egy demo-verzió! Ha mindezt így hirdetik, semmi okom nem lett volna a hőbörgésre, így viszont átverve éreztem magam! (Ja, s ez a... számomra... @@$@$@$@ dolog: a játékon belüli unlock... vagyis ha a következő pályák egy rakás szerencsétlenségek, akkor is ugrott a pénzed... Nem magáért a játékért fizettél... hanem kvázi a játékon belül vásároltál aranytallért... Eleddig nem találkoztam ilyesmivel, s nagyon remélem, nem is próbálják meglovagolni ezt a hullámot a kiadók...)

A játékteszt cikket tehát dobtam a sutba. Szerintem már azzal támogatok egy magyar(!) alkalmazást, ha nem fikázom nyilvánosan. Így tettem tehát most is: ha csak 500-an olvassátok, s csak 50 ember húzza le egy csillaggal az alkalmazást, szegény játék úgy eltűnik a Play bukottjai között, hogy nagyítóval kellene keresgélni.

Ment tehát az elektronikus levélváltás Tamással, akinek utolsó levele számomra lerázónak tűnt: ebben megköszönte a visszajelzésemet, megfontolják a dolgot, valamint majd írnak, ha van fejlemény. 

Na, gondoltam, erről ennyit. Egyébként ha csak nálam verte volna ki a biztosítékot a fenti... egy szavam nem lehetett volna: legfeljebb annyit vethetett volna bárki a szememre, hogy öregszem, valamint nem vagyok eléggé rugalmas. :-)
De a Playen, az értékelők... Nos... kaptak a fejlesztők rendesen a fejükre - az egy csillag mellé még gyakran  "kedves" szavakat is...


A fordulat napja

December 12-én érkezett egy levél:

Megfogadtuk a tanácsodat és frissítettük a játékot. Most már minden pálya elérhető ingyen.
A reklámok gyakoriságát is harmadoltuk.
Az utolsó helikopter, az utolsó fegyver(melyek nélkül szintén végigjátszható a játék) és a reklámok eltüntetése együttesen kerül immár 1 dollárba.

Üdvözlettel:
Kozák Tamás


Lássuk tehát a játékot! Csapó 2!

Helikopteres játék, ami alapvetően a Lunar Landerre (az öregebbek tapasztalt játékosok még ismerhetik) hasonlít, a vizualitást pedig a Minecraft megjelenítési módjához közelítő grafika biztosítja számunkra. 

Nagyon leegyszerűsítve "csak" erről lenne szó. De ha csak erről lenne szó! :-)

A helikopterünk alapvetően mentőeszközként üzemel, a harctéren rekedt társainkat kell kimenekítenünk, vagy éppen ellopott ládát visszajuttatni a bázisra. A szitakötőink különböző férőhellyel rendelkeznek, valamint fegyverzetet lehet felpakolni rá.

screenshot_2014-12-14-12-31-07.pngscreenshot_2014-12-14-12-36-35.png

Pár jó tanács: 
- Érdemes odafigyelni a fizikára - elsőnek picit furcsa az irányítás, de a gyakorló pálya kétszeri teljesítését követően nem hiszem, hogy gondot fog okozni. 
- A fizika rendesen visszaköszön a ládacipelésnél! Ne nagyon duhajkodjatok így!
- Ha nincs telepakolva a kopter, akkor többet kell ugye fordulni...
- A gyorsítás érdekében a bázisra visszatérve nem kell pontosan érkezned, hiszen a szerelők gyorsan megfoltozzák a sebesült helidet. 
- A rakétavető oda...tesz rendesen!
(- Sikerült egyébként átfordítanom a helikoptert! Ezt azért honorálhatná a program valamivel! :-) )

A helikopter irányítása; a kihívást jelentő, kicsit feszes pályaidők; a játékhoz illő hangok, hanghatások - mind hozzájárulnak ahhoz, hogy érdemes legyen telepíteni az alkalmazást.

Amit hiányoltam: a Lunar Lander-fílinget a korlátozott üzemanyag és felhasználása éreztetné még jobban. A teljesítésekért kannákat osztana a program, amikből aztán fejleszthetnénk a kopterünket. Ilyen kannákat a játékon belül is vásárolhatnánk. Akár lehetett volna ilyen is... :)


Zárásként

Mit is mondhatnék? Énem egyik része büszkén döngeti a mellét, hogy "Tessék, így kell ezt csinálni! Elintéztem Nektek, hogy ne kelljen fizetnetek, sarkítva: kaptok Tőlem egy ingyenes játékot! :-)"

A kezdeti fizetős módhoz képest tehát így már felfoghatjuk ajándéknak is ezt a játékot! :-)

Az énem másik része pedig azon gondolkozik, hogy miért nem lehet az élet egyéb területén is normális párbeszédet folytatni? Olyan nehéz lenne elismerni, ha valami hibás, nem megfelelően működik, s ezen pedig a visszajelzések alapján változtatni...?

Remélem, jövőre az élet mind több és több területén lehet elérni hasonló eredményt :-)

Köszönet még egyszer az Invictus-nak, valamint Kozák Tamásnak! Jöhet a következő játék! 

play-letoltes.png

screenshot_2014-12-14-12-42-05.png

 

Ha szeretnél még ajándékot, látogass el a Nagy téli kincskereső játékunk oldalára!

A tét: 40000 forintos ajándékutalvány!


Címkék: érdekes játék alkalmazás

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr626981433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

][-][alo 2014.12.15. 16:20:32

Az átfordulós fícsört honorálja is a program - elvileg - de még az új verzióban nem sikerült összehoznom :)

Ha valakinek sikerült már - ne tartsa magában megosztani! :)

Haénnemakkorkicsoda? 2014.12.17. 20:46:53

Elég régi fícsör már ez az első pálya utáni vásárlós feloldás, de eddig többnyire a tárgykeresős játékoknál alkalmazták.

Google+
süti beállítások módosítása